Keresés EN

infó természet

Csodabogyós-barlang

Rossz időben mentőprogram, forróságban hűsölésre is jó a Csodabogyós-barlang földalatti túrája, amire a profi vezetőknek köszönhetően akár a strandról is betévedhetsz. A szervezett program edzésnek sem utolsó: a másfél-két óra alatt annyit kell hajolgatni és csúszni-mászni, mint egy kraftos pilates-órán.

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik Magyarország tizedik leghosszabb (5200 méter hosszú, 121 méter mély) barlangja. Nevét a bejáratánál élő szúrós, piros csodabogyóbokorról kapta. A Csodabogyós azért jó program, mert egy strandról idekeveredett laikus számára is tartogat izgalmakat, ami nem csak „szép köveket” meg „triász-kori képződményeket” jelent, hanem igazi fizikai igénybevételt, mászást meg hajladozást.

A Csodabogyós-bázis, ahol a túrára érkezőket várják, a 71-es úttól közelíthető meg, a barlang bejárata innen egy kb. 30 perces sétára található az erdőben. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A