Keresés EN

Diszel kúriája egy XVIII. században épült nemesi udvarház volt magtárral, gazdasági épületekkel és cselédházzal. Németh Szabolcs hét évvel ezelőtt vásárolta meg az akkor még igen rossz állapotban lévő épületegyüttest. Mintegy kétszáz önkéntes segítségével keltette életre a helyet, ami szálláshely, közösségi- és kiállító tér, valamint koncerthelyszín is egyszerre.

A központi épület az egykori magtár, ahol függönyökkel elválasztott szobákat és a közösségi alvóteret alakítottak ki. Az egykori lakóházban romantikus, régmúlt időket idéző vendégszobákban szállhatunk meg, emellett színpad, dísztavas kert és sportpálya is tartozik a birtokhoz.

Tipp: Nem csak aludni érdemes itt , hiszen a  Diszeli Kúria hétvégénként koncerteknek, kiállításoknak, workshopoknak és különféle előadásoknak is otthont ad.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A