A keszthelyi Festetics-kastély az ország harmadik legnagyobb kastélya és egyben a leglátogatottabb is. A barokk kastély építését még 1745-ben kezdték meg, de ezt több nagyszabású át- és hozzáépítés követte. A kastély ma is tiszteletet parancsoló, ugyanakkor remek kikapcsolódást nyújtó parkja természetvédelmi terület franciakerttel, angolparkkal, az időben visszarepítő szökőkutakkal és szobrokkal, valamint pálmaházzal és madárparkkal, amelyben a kontinensen egyedülálló trópusihibiszkusz-állomány található.

A Helikon Kastélymúzeumban a főúri életformáról szóló kiállítást tekinthető meg, de sok érdekességet ígér a főúri enteriőr- és hintókiállítás is. Emellett olyan kincsek várják az ideérkezőket mint a titkos ajtóval rendelkező könyvtárszoba. De ha túl sok a bársony, az arany és a cirádás faberakás, akkor kóstolhatsz az ország legjobb boraiból is a pincében lévő Balatoni Borok Házában.

Érdemes fejben tartani, hogy van lehetőség kombinált belépőjegyet váltani a múzeumhoz tartozó összes állandó kiállítására: a két napra érvényes belépővel nem csupán a kastély kiállításait lehet megtekinteni, hanem az Amazon Ház Látogatóközpontot és a Vadászati Múzeum és Történelmi Modellvasút-kiállítást is.

Tipp: Ha szeretnél körbenézni a kastélyban, akkor kattints ide!

Címkék