Keresés EN

A Gulya-domb tetején álló kilátót 2016-ban építették újjá, mivel az eredeti faszerkezetes torony elkorhadt. A kilátóhoz vezető ösvény az állatkert parkolója mellől indul, innen már térképek segítségével juthatunk el negyedóra alatt a magaslathoz.

Az új építmény leginkább egy kicsinyített felhőkarcolóra emlékeztet csavart acéloszlopaival. Ha nagyon fel akarunk vágni tudásunkkal, akkor ejtsük el útközben társainknak, hogy a kilátó pontos formája egyköpenyű forgáshiperboloid.

A parkerdő szélén álló kilátóból 17,5 méteres magasságból csodálhatjuk meg a Benedek-hegyet, a várnegyedet, a völgyhidat és a Bakony hegyeit. A tornyot körülvevő erdőben különböző sportolási és kikapcsolódási lehetőségek is kínálkoznak, akár lóval, biciklivel, gyerekkel vagy kutyával érkezünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A