Keresés EN

Aszófőn több látnivalót is találunk, elsőnek itt a több évszázados emlék, a kövesdi templom romja. Az odavezető útról igazi panoráma nyílik a vidékre, jó időben még a tihanyi apátság hófehér tornyait is láthatjuk. Az 1260–70-es években épült egyhajós templom szép, nyugodt környezetben fekszik, a nádasokkal körülvett természetvédelmi terület közelében.

Ha már itt járunk, a 71-es út túlsó oldalán is érdemes bóklászni egy kicsit, és bevetni magunkat a szőlőskertek közé: a pincesor házai ugyanis építészeti műemlékeknek számítanak. Az 1848 és 1883 között épült, változatlan állapotban megőrződött épületek egy-egy présházból és az ebből nyíló, részben a földbe épült, dongaboltozatos pincéből állnak.

Tipp: Kirándulás előtt-után pedig jelentkezzünk be egy kóstolóra a Skrabski Pincéhez.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A