Keresés EN

A balatonföldvári Kvassay sétány a balatonfüredi Tagore testvére. A déli part leghíresebb parti sétánya – ami egyben természetvédelmi terület – a kikötőtől indul. Az 1200 méter hosszú sétányt szinte szabályszerűen ferdén nőtt platánok szegélyezik. Középtájon, a kisebb rendezvényeknek helyet adó Fesztivál téren a halászfiú szobra kémleli a vizet.

Balatonföldvár az arisztokraták kedvelt üdülőhelye volt, így a sétányon az ő egykori villáik sorakoznak egymás mellett. A promenád ötlete Kvassay Jenő vízmérnöktől származik. Ő találta ki a XIX. század végén a fákkal szegélyezett partvédművet, amit a hálás utókor róla nevezett el.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A