Penziás Réka és férje, Kovács Gábor Köveskálon nyitották meg 2022-ben a Mandillát, amelyet Toszkána ihletett. A séf friss és szezonális alapanyagokkal dolgozik, a kiindulópont pedig az olasz konyha. Külön borlappal és pincével rendelkeznek, amelynek tételei között a helyi kisebb pincészetektől az olasz, francia és tengerentúli régiók kínálatát is megtaláljuk, gyakran tartanak borkóstolókat is. Emellett gazdag a gin-tonik- és koktélválaszték. A kávét egy 1962-es Faema E61 kávégép készíti a Madilla saját keverésű és pörkölésű kávéiból.
 
Ha szívesen maradnánk hosszabb ideig a Mandillában, szobáik barátságosak, mégis négycsillagos luxust kínálnak. Rengeteg apró tárgy, ízléses kiegészítő van mindenhol, de mégis minden a kényelmet szolgálja. A mesés, lépcsőzetes mediterrán kert a sok növénnyel, a tenger kékjét visszatükröző mozaikos medence és a szauna is rendelkezésünkre áll. Ha pedig hazavinnénk magunkkal egy falat Mandillát, számos alkalommal tartanak főzőworkshopokat.

Fontos tudni, hogy csak 14 éves kortól fogadnak szállóvendégeket, de az étterembe minden korosztályt várnak.  

Tipp: A Mandillában kerékpárt is bérelhetünk, így akár két keréken is bejárhatjuk a környéket. Felkereshetjük például a Kornyi-tavat az Emberi komédia szoborcsoporttal, a Szentbékkállai kőtengert és a Salföld Természetvédelmi Majort is.

Címkék