Keresés EN

A török megszállás idején a sümegi várba menekült veszprémi püspökségnek csaknem kétszáz éven keresztül volt itt a székhelye, majd a vár déli lejtőjének tövében álló püspöki kúriát fényűző, barokk stílusú rezidenciává alakították. A későbbiekben működött benne erdészeti hivatal, a Keresztes Nővérek leányiskolája, hadikórház és diákotthon is.

Komplex műemléki felújítása 2018 és 2021 között történt, ami során Napóleon korabeli „graffitiket” találtak a folyosó falain, de láthatunk koponyákkal dekorált árnyékszéket is. A Mennyei ügyek interaktív kiállítás lépten-nyomon izgalmas részletekkel és a gyerekek számára is izgalmasan mutatja be az épület történetét.

Tipp: A palota bejárására legalább két órát érdemes szánni. Utána be lehet térni egy kávéra és egy sütire a kávézóba, vagy egy pohár borra a szomszédos Palota Pincébe.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A