A Móló Cukrászda sarkában már sokféle vendéglátóegység működött, de végül a Semola Pastfood csempészett egy őszinte olasz életérzést a fagyizó mellé. A séf Olaszországból származik, így okkal aggathatjuk a helyre a "magyar Toszkána" jelzőt, hiánypótló jellege pedig abban mutatkozik meg, hogy már régóta hiányzott a kevés várakozási idő után elfogyasztható, mégis magas minőséget képviselő étel a környékről. Moreno Contin és Tüdős Klári szívvel-lélekkel viszik a tésztázót, ugyanis itt a pasta van a középpontban, ha a hely nevéből még nem következtettük volna ki. A névadó Semola egy olasz liszt neve, amelyből igazi, frissen, helyben készült olasz tészta készül. Emellett a szószok szintén a teljesen tradicionális vonalat követik. A legtöbb hozzávalót Olaszországból hozatják, amit pedig nem, azt olyan környékbeli termelőktől szerzik be, mint a Tapolcai Pisztráng és a Dobosi Kecskesajt Manufaktúra. A folyamatosan változó étlap állandósága, hogy mindig van egy húsos, egy vegetáriánus és egy halas változat, de időnként kerül a választékba egy negyedik fajta tradicionális tészta is. Így a Semolába nemcsak az olasz hangulatért, hanem egy újabb ízélményért is ér többször visszanézni!

Címkék