Egy kevésbé megszokott feltét, a pesztós-sajtos lángos miatt is érdemes csekkolni a helyet, egy biztos, hogy Hilda lángosának híre szájról szájra terjed, így messziről is látogatják az emberek.
Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.
A Pasta Siena a veszprémi Fortuna udvarban nyitotta meg kapuit, jobban mondva az ablakát, ahonnan Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz, ráadásul vegán tésztákat.
A kecskeméti Vágódeszka csapata úgy döntött, elhozzák a nyaralóknak a 12 órán át készülő pulled porkot, saját készítésű szószokkal felturbózott burgereket és alföldi marhagulyást is.
Budapest mellett a Balaton déli partján, Balatonmáriafürdőn is megtaláljuk A Pizza sztori csapatának kiváló nápolyi pizzáit, amelyet Gombai Tamás pizzamester készít.
Badacsony központjához közel néhány hete dizájnos reggeliző-borterasz nyílt, ahol hintákban ülve kortyolgathatjuk a helyi borokat, miközben minden jóval felturbózott zsíros kenyeret eszünk.
Káptalantóti és Gyulakeszi között, a Csobánc tőszomszédságában találjuk a Papillont, ahol páratlan a kilátás, hiszen majdnem az összes tanúhegy látszódik. Szabó Levente és párja egy kis családi vállalkozásról álmodtak, amikor rátaláltak az 1947-ben épült házikóra.
A Peter's Terasz változó food truck kínálata mellé a Peter's Balaton borászat borait kóstolhatjuk. Közben egymást érik a jobbnál jobb koncertek, zenei programok, illetve termelői piacot is rendeznek.
A Zamárdi központjában, a 7-es út mentén található Balcsi Falatozó mesterien ötvözi a családi receptek alapján készülő klasszikusokat az újhullámos fogásokkal.
A Vulcanus Pizzabar azt nyújtja, amit nem lehet nem szeretni: mediterrán életérzést badacsonyi borokkal. Emellett pedig ide épp úgy beülhetünk egy specialty kávéra vagy egy koktélra, mint egy finom pizzára és borra.
A Beach Boysban a fine dining világából érkezett séf pakolja a grillre a húsokat és a zöldségeket, a köretek és a szószok egy része pedig titkos családi receptek alapján készül.
A több vendéglátóhely együttműködésével született szezonális gasztrokerteknek saját személyisége van, ikonikus kínálattal, egyedi hangulattal és törzsközönséggel.