Keresés EN

látnivalók & kultúra

Szent Mária Magdolna-templom – Felsőörs

A Balaton-part legkiemelkedőbb román-kori emléke a felsőörsi prépostsági templom. A XIII. századtól álló épület az évek során sokszor megrongálódott, volt, hogy leégett, végül barokk stílusban újították fel. Ennek nyomai még ma is láthatóak, például az ablakokon. 

Különleges építészeti jelentősége miatt a környéken túrázók körében is népszerű célpont. Ha már a környéket járjátok, látogassátok meg a település kistestvérét, Alsóörsöt is, ahol a Csere-hegyi kilátó, vagy a Kocsmamozi nyújthat izgalmas élményeket.

Tipp: A templom bejáratánál érdemes kicsit elidőzni: egyrészt mert ékes példája a román stílusnak, másrészt mert a fejezet szépen faragott állat-és emberfigurákkal van díszítve.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A