Keresés EN

strand & sport

Szigligeti vitorláskikötő

A Bahart igazi gyöngyszemének tartja a Szigligeti vitorláskikötőt. Valószínűleg részben azért, mert festői tájba van ágyazva, hajós szempontból pedig minden széljárásban biztonságos kikötője, ráadásul még egy étterem is működik ott.

Nem ritka, hogy a Kikötő Étterem háziasszonya, Marcsi segít kikötni a vitorlásokat, utána pedig még főz is nekünk valami háziasat. Ez már önmagában elegendő ahhoz, hogy hajóval vagy hajó nélkül tegyünk egy látogatást a part ezen szakaszán, ahol egyébként játszóteret is találunk.

Ha vízen érkezünk, az erős keleti és déli szelekkel vigyázni kell, mert ezek a vendéghelyen megmozgatják a hajókat. Érdemes továbbá figyelni a szűk bejáratra is, ha a 30 bérelhető hely valamelyikére úszunk éppen be. A kikötőben hajóbérlésre, sajnos, nincsen lehetőség.

Tipp: A menetrend szerinti hajókra a móló előtt, az étterem bejárata melletti jegypénztárban lehet jegyet venni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

új hely Shopping

V26 Képregénybolt

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

új hely Gasztró

Meron Budapest

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

új hely Gasztró

Szabad Új Hely

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A