Keresés EN

Tethys-halagút nevet kapta a Veszprém belvárosában lévő viadukt megújult alagútja. A kivilágított tér akváriummá alakult: csak úgy úszkálnak körülöttetek a tengeri élőlények. A modern freskón az idén 120 éve Laczkó Dezső geológus, piarista tanár által felfedezett felső triász korabeli kavicsfogú álteknős is szerepel, amelyet Veszprém jelképes állataként tartanak számon.

Az alagút nemcsak különleges látnivalóként érdekes, kiváló akusztikája miatt romkoncertek helyszínéül szolgálhat. Ha pedig egyet túráznátok a környéken, beiktathatjátok a Sintér-ároktól induló gyalogösvényt, mely egy tektonikai törésben vezet végig, és a Tethys-halagút alatt ér fel az Endrődi-lakótelepre.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A