Keresés EN

természet

Töreki tavak tanösvény

Siófok nyugati határában, a löszdombok közötti völgyben helyezkedik el a 300 hektáros Töreki Természetvédelmi Terület, amelynek legfőbb értéke a Cinege-patak, a környék egyetlen Balatonba torkolló, élővizet szállító vízfolyása. A változatos táj sok élőlénynek ad otthont, amiket a 9 kilométeren húzódó, tizenkét állomásos tanösvény mutat be. Habár a tó a Balaton szinte közvetlen közelében helyezkedik el, mégis elég távol esik ahhoz, hogy partján a legnagyobb nyári nyüzsgésben is pihentető megnyugvást találjon egy-egy horgász és család.

A patak táplálta mesterséges tavak mentén húzódó tanösvény első állomását a 7-es főút Siófok és Balatonszéplak közötti szakaszán a 116-os kilométerkőnél Töreki felé fordulva érhetitek el. Láthattok itt rétihéját, partifecskét és gyurgyalag-kolóniát, de egy madármegfigyelő segítségével a vonulási időszakban számos, hazánkban nem honos fajt is elcsíphettek. Ezen kívül játszótér, tűzrakóhely és két pihenőhely is várja a túrázókat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A