A Vulcanus Pizzabar azt nyújtja, amit nem lehet nem szeretni: mediterrán életérzést badacsonyi borokkal. Emellett pedig épp úgy beülhetünk egy specialty kávéra vagy egy koktélra, mint egy finom pizzára és borra. Az enteriőr is legalább ennyire eklektikus, nagy kerek faasztalok, kisebb szögletes asztalok, sötétzöld kárpitok várják a vendégeket, a falakon pedig szórakoztató festmények lógnak. Mindez egyszerre laza és elegáns, és nagy társasággal érkezve is kényelmesen elférünk, akár bent, akár a kinti teraszon szeretnénk helyet foglalni. A pizzabár mögött a káptalantóti Büttner Borászat áll, így innen ered a bor és a pizza találkozása. A hely neve pedig olyannyira autentikus, hogy egy kevésbé ismert, helyi fehér szőlőfajtáról, a vulcanusról kapta, amit az étteremben is meg lehet kóstolni. A pizzák esetében nem a megszokott feltétek dominálnak, hanem érdemes kísérletezni a friss szarvasgombával, a San Daniele sonkával, a fior di latteval, az eredetvédett bivalymozzarellaval, sőt a szardellafilével vagy a 'ndujaval is. A Vulcanus egyébként minigalériaként is üzemel, így ha beleszeretnénk az ott lévő képekbe, meg is tudjuk őket vásárolni. Amennyiben egy aperitivo bar hangulatára vágyunk, elfeledkezve a mindennapi teendőkről, akkor itt egy ízletes pizza és habzóbor páros ebben tökéletesen közreműködik!

Címkék