Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A víz az úr nevet viselő tematikus séta Veszprém vizes látnivalóit mutatja be. A séta során láthatjátok a nemrég átadott Halagutat, ahol őshalak festményeit csodálhatjátok meg, aztán a Víziközmű Múzeumba is ellátogathattok, ahol a város vizes múltjára derül fény, a múzeum udvarán pedig közel százötven éves öntöttvas berendezésekkel lehet találkozni. A séta állomása még a Benedek-hegy is, ahonnan impozáns látvány tárul elénk a Séd patak valaha 15 malmot meghajtó szakaszáról. 

A séta a Víziközmű Múzeum bejáratától indul, hossza 2,5 km, kb. 2,5 óra. A részvételi díj 2900 Ft, gyermekeknek 6 éves korig ingyenes, 7–14 éveseknek 2000 Ft, ami a helyszínen fizetendő.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A