Május 4-én 13 órakor újabb kiállítás nyílik a Follyban, Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi címmel. A három éve készülő fotósorozat hazánk nevezetes fáit mutatja be. A fotósorozat szerzője Kállai Márton, André Kertész-nagydíjas fotóriporter, közreműködő Kovalik Máté, ötletgazda, szerkesztő. 

Az alkotók leginkább azokat a fákat keresték, amelyek valamiben rekorderek, elhelyezkedésük, vagy történetük kuriózum, és persze azokat is, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A fa életére való rácsodálkozás volt a cél, tisztelet a hosszú élet előtt, melyet egy helyben töltenek el. A sorozatban a legnagyobb példányok kultúrtörténeti vonatkozással bíró fák, a helyi közösségek, Az Év fája versenyre nevezett fáinak érdekesebb példányai, szakrális okokból jelentős fák, a környezetváltozás vagy az emberi tevékenység lenyomatait hordozó egyedek szerepelnek.

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi kiállítás november elejéig látható a kiállítótérben, az étteremben és a kertben, két helyszínen, a közkedvelt szaletlikben. Emellett megnézhetitek a Folly állandó család-, és birtoktörténeti kiállítását, vagy a húsvétkor nyílt tobozkiállítást, amelyek nyitvatartási időben, belépőjegy megváltása mellett látogathatók az egykori pincéből kialakított kiállítótérben.

Címkék