Idén másodszor rendezik meg Veszprémben, az Óváros téren a Kenyérlelke Fesztivált, ahol a balatoni és budapesti pékségek képviselői, az otthoni kenyérsütők, a profi mesterek és a kovászrajongók találkozhatnak, szakmázhatnak, kóstolhatnak július 2-án. A Balaton mellett is egyre több a minőségi, hagyományos eljárással készülő kovászos kenyeret áruló hely, így itt az ideje, hogy jobban megismerjük őket. 

Az Óváros térre a balatoni térség legjobb pékségei érkeznek, ott lesz a veszprémi Makmoiselle a csopaki francia pékség, a Buborék, valamint a Derce Pékbisztró és a Búzalelke pékség. Budapestről a Bake My Day, a Panelpék, a Freyja, és a Panificio il Basilico csapatával találkozhatunk. Ha pedig a kenyérfélék mellett jobban belemélyednénk a Balaton-felvidéki gasztronómiába, akkor a Káli Gourmet & Delit keressük a fesztiválon.

A fesztiválon több biomalom is képviselteti magát, a Mayer szörp, az Ugar Brewery és a Roastopus pedig a frissítő italokról, sörökről és a legjobb minőségű kávékról fog gondoskodni. A rendezvény zenével, workshopokkal és gyerekprogramokkal is vár, de a legizgalmasabb eseménynek a kenyérsütők versenye ígérkezik, ahol a hobbipékek, a lelkes amatőrök, és az otthon sütők mérhetik össze tudásukat.

Címkék