„Márton-nap alkalmából megmásszuk a hegyet liba-vacsora és újborok után kutatva” – hirdeti a hat csopaki és paloznaki vendéglátóhely összefogásaként megrendezett Márton-napi Hegymenet november 9. és 11. között, amikor a résztvevő helyeken a Márton-nap jegyében az újborok és a libaételek kerülnek a középpontba.
MENÜ
Petrányi Pince és Borterasz
- libamáj-terrine sütőtökkel és brióssal
- libaraguleves maceszgombóccal
- füstölt libamell sólettel
- libacomb szilvás párolt káposztával és konfitált burgonyával
- rostonsült libamáj sütőtökös salátával és tócsnival
- gesztenyés krémes
- újborok
- füstölt libamell, -máj és ropogós tepertő primőrökkel és házi kenyérrel
- libaleves macesz- és húsgombóccal, zöldségekkel
- ropogós libacomb csicsókával és káposztavariációkkal
- libamell erdei gombás polentával és ringlómártással
- töltött libanyak rántva sütőtök pürével és fekete gyökérrel
- tonkababos céklamousse wasabis csokival és marinált citrusokkal
- sütőtök-krémleves füstölt libamelles zsendicével – Tartályminta Rosé 2018
- ludaskása bulgurral és libamájjal – Tartályminta Olaszrizling Csopak 2018
- Libacomb és -mell zöldburgonyával és káposztás cannellonival – Hordóminta MAGMA Kékfrankos 2018
- lúdlábtorta kékfrankos-sorbettel
Szomszéd Kertje
- újborok a környékbeli pincéktől
- zsidótojás
- töltött libanyak savanyított zöldségekkel
- libaragu-leves
- ludas kása
- sült libacomb boros káposztával
- Csopaki Kódex-borok bemutatása: Hajnóczy Olaszrizling 2017 és Sáfránkert Olaszrizling 2017
- libatepertő és tepertős pogácsa
- liba rilette konfitált tojássárgájával és házi birsalma-lekvárral
- sütőtök krémleves sült gesztenyével
- zellerfőzelék resztelt pecsenye-libamájjal és ropogós hagymával
- rózsaszín libamell tepertős nudlival és szalonnás párolt savanyú káposztával
- lúdlábszelet rumos meggyel