Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont, aztán – ha elég bátrak vagyunk – megmártózni a néhány fokos, hideg vízben, igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Balatonlelle, BL YachtClub & Appartments

Fontos mérföldkő volt a Balaton – nyáron kívül is növekvő népszerűségéhez – vezető úton a BL YachtClub vízparti szaunája. A Balatonlelle központjától pár percre található négycsillagos szálláshely vitorláskikötővel, étteremmel is rendelkezik, sok éven át jégpálya is üzemelt a területén, és számos rendezvénynek, vitorlásversenynek ad otthont. Bár a szálláshelyhez beltéri wellnessrészleg is tartozik, a külsős vendégek számára is elérhető szaunát nem érdemes kihagyni, ha a déli parton járunk. Már működik az új, 18 személyes panorámaszauna, ami kívülről ugyanúgy néz ki, mint elődje, és ahol a szaunázás után akár közvetlenül a Balatonba is besétálhatunk.

A szaunát minden nap délután nyitják meg és kb. 19 óráig üzemel. Bejelentkezni nem kell. (A fotón a korábbi szauna látható.)

Siófok, Nagystrand

A siófoki Nagystrandra 2023 decemberében egy 8-9 és egy 5-6 személyes finn fatüzeléses mobilszaunát helyeztek ki. Itt illóolajos szaunafelöntéseken vehettek részt, és ki lehet próbálni a nyírfavirgácsolást, ami a nevével ellentétben nem fájdalmas, ellenben nagyon egészséges kezelés. De nemcsak szaunázásra van lehetőség: meg lehet mártózni a 20 és a 40 Celsius fokos dézsafürdőkben is, és fűtött női-férfi öltöző, mosdó, meleg vizes zuhanyzó és fűtött pihenő is rendelkezésre áll. A szaunák kibérelhetők privát használatra 3-8 fős társaságok számára, de arra is van lehetőség, hogy becsatlakozzatok egy szaunaprogramra – ebben az esetben egyik más társaság tagjaival osztoztok majd a szaunán.

Egy három felöntést tartalmazó szaunaprogram – amely a dézsafürdőzést is tartalmazza – 7000 Ft-ba kerül. Bejelentkezni a +36209353767-as telefonszámon lehet.

Szigliget, strand

A szigligeti strandon egy külön épületben szaunázhatunk, amelynek emeletén emeleten két finn és egy infraszauna található zuhanyzókkal. A szauna előtti pihenőtéren nyugányakban heverve, a melegből nézhetjük a téli Balatont, az arra szálló vízi madarakat. Azt már mondanunk sem kell, hogy a merészebb wellnessezőknek innen is csak pár lépést kell tenniük, hogy csobbanjanak a hideg Balatonban.

Belépőjegy: 3000 Ft / alkalom / fő (maximum 2 órára). A használathoz előzetes időpontegyeztetés szükséges. További információt itt találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék