Ingyenes fesztiválok, koncertek, vezetett séták, túra és kiállítás is vár rátok idén tavasszal, de a Balaton legújabb hajóját is kipróbálhatjátok díjmentesen. Legújabb toplistánkban ingyenes programlehetőségek közül válogathattok.

Városismereti séták, Keszthely

Milyen érdekességeket tartogatnak a belvárosi közterületek? Mivel járultak hozzá a Festeticsek a mai városkép kialakításához? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattok a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár által szervezett, ingyenes áprilisi sétákon. A város Fő teréről induló, másfél órás sétán körülbelül másfél kilométert tesztek meg. A sétát vezeti: Szántó Éva idegenvezető és Rajnai Virág Éva természetvédelmi mérnök, múzeumpedagógus. 

Elérhető időpontok:

  • április 20. (szombat) 15 óra
  • április 27. (szombat) 15 óra

További infók itt.

Analógia – fotókiállítás, Veszprém

Kőrösi Tamás fotósunk kiállításával – születésnapi évünk után – idén is találkozhattok a Balaton környékén. Április 15-től a Pannon Egyetemen  elérhető az Analógia nevet viselő kiállítás. Az egyedi hangulatú balatoni fotók egy 1980-as évekből származó, lejárt mozinyersanyagra készültek, a nosztalgikus hangulat azonban itt nem ér véget: a kiállítás kísérőeleme egy rövidfilm is, melyet Super 8-as kamerával rögzített Kőrösi Tamás.

A kiállítás április végéig látogatható. További infók a megnyitóról itt.

Az új katamarán bemutatkozása

A nemrég átadott Tomaj katamarán fedélzetére Balatonbogláron lehet feljutni ingyen április 27-én. Az új hajó a parton álló, múzeumként működő Balaton Csavargőzös megnyitója keretében mutatkozik be. 12 és 14 óra között lesz lehetőség a katamarán ingyenes kipróbálására.

További infót itt találtok.

Tapolca Tavasz fesztivál

Április utolsó hétvégéjén egy igazi családi fesztiválon vehettek részt Tapolcán. Gryllus Vilmos-gyerekkoncert, a lépjünk a holdra zenekar és még sok más zenekar koncertje, kertmozi, jóga, főzőshow és kirakodóvásár is vár vártok április 26–28. között a Malom-tónál.

További infók itt.

Pünkösdi szezonnyitó, Siófok

A Siófoki Nagystrandon május 17–20. között pünkösdi szezonnyitón vehettek részt. Családi programokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, gasztrovásárral és a megújult Plázs ingyenes koncertjeivel várnak. Fellép a Blahalouisiana, a Hooligans, a TNT, de gyerekkoncertekkel is készülnek.

További infók itt.

Gizella Napok, Veszprém

Május 6–12. között feltétlen érdemes lesz Veszprémbe látogatnotok, ugyanis ingyenes képzőművészeti, zenei, családi, gasztronómiai és irodalmi programok várnak a 31. Gizella Napokon. 7 napon át 20 helyszínen 50 ingyenes program közül válogathattok. Fellép többek között a Follow The Flow, a Honeybeast, a Margaret Island és a Szabó Balázs Bandája is.

További infók itt.

Séta a Kitaibel Pál tanösvényen, Somló

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park programjai között is mindig találni szuper ingyenes programokat. Ezúttal a május 18-i, szombati vezetett somlói túrát ajánljuk. A Kitaibel Pál tanösvényt fogjátok végigjárni ezen a napon. A 3 km hosszú, 9 állomásból álló, önmagába visszatérő tanösvényen Somló Tájvédelmi Körzet nevezetességeit ismerhetitek meg.

További infók itt.

Folk Utcazene Fesztivál, Balatonalmádi

Május 18–20. között Balatonalmádi utcáit, tereit, parkjait néptánccal és népzenével tölti meg a Folk Utcazene Fesztivál. Gyerek- és felnőtt-táncprodukciók, valamint koncertek is várnak rátok, fellép például a Besh o droM is. Ezenkívül népi játékokkal, játszóházzal és táncházzal is várják a résztvevőket.

Tovább infók itt.

Balaton Beer Weekend, Balatonfüred

A Helka diszkó árnyékában rendezik az idei első Balaton Beer Weekendet május 31. és június 1. között. Ezen az eseményen a balatoni, tágabb értelemben a dunántúli sörrégió söreit ismerhetitek meg, nem csak kóstoló formájában. A sörszakmai programok (sörkóstolás, oktatás) mellett utcazenészek, DJ-k, valamint színpadi programok szórakoztatják a látogatókat.

További infók itt.

ZamJam, Zamárdi

Május 31. és június 2. között megújult formában érkezik a ZamJam Zamárdiba: a több helyszínen zajló, javarészt ingyenes, háromnapos fesztiválon fellép többek között a Hot Jazz Band és Charlie, jazzkoncertek, gyerek-, sport- és képzőművészeti programok, kertmozi, Trabant-túra, piac, irodalmi terasz is várja a városba látogatókat, ahol tihanyi panorámás tűzijáték indítja itt a nyarat.

Tovább infók itt.

Még több programtippért görgessétek át tavaszi bakancslistánkat!

Címkék