Már nincs sok hátra a nyári vakációig, ami az év egyik legjobban várt és legizgalmasabb időszaka. Ha sok szabadidőtök van nyáron, és a tanulás utáni, jól megérdemelt pihenés mellett élményekkel is szeretnétek színesíteni a nyarat, jó lehetőség az önkéntes munka. Ha pedig már eleve dolgoztok, de szerettek önkéntes munkát vállalni, akkor is érdemes átpörgetni a listát! 5 olyan (jellemzően fesztivál)ötletet mutatunk, ahol szívesen várnak benneteket.

BLOKK Art&Design a Gyárkertben

A BLOKK egy közösségi tér a kreativitás és a művészet jegyében. A veszprémi Gyárkertben található pop-up helyszín egy találkozási pont, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat. Az események szervezésekor különösen fontos a témaválasztás, az interaktív programelemek és a zöld környezet, így nemcsak jól érezhetitek magatokat, de könnyen kapcsolódhattok is egymáshoz. Csapattagként új emberekkel találkozhattok, barátságokat köthettek, a nap végén pedig a gyárkerti koncerteken bulizhattok. Olyan feladatokhoz várják a jelentkezést, mint például a kiállítóterek felügyelete, napi kommunikáció, vendégek fogadása, a terek és a workshophelyszínek tisztán tartása, cserébe pedig garantált a bulizás.

Részleteket a Facebookon találtok.

Balaton Sound

A Sound alatt az önkéntesek átlagosan 5-6 órás műszakban dolgoznak a rendezvény különböző területein. Megtapasztalhatjátok az új kihívásokat, szert tehettek új készségekre, és közben jól is érezhetitek magatokat. A részvétel feltétele kaució letétele, amit az utolsó műszakot követően visszakaptok. Az önkéntes műszakokat kivéve a fesztivál teljes időtartama alatt részt vehettek a fesztivál programjain, mindenki kap sátorjegyet a dolgozói kempingben, és napi egy melegétkezés is jár. Megtapasztalhatjátok, hogy milyen csapatban dolgozni, a munkátokat pedig végig mentorok és önkéntes koordinátorok segítik.

A részletes infókról, munkákról és a jelentkezésről mindent megtaláltok a Balaton Sound weboldalán.

Paloznaki Jazzpiknik

Belesnétek a Jazzpiknik kulisszái mögé? Paloznak a Balaton vonzáskörzetének egyik legkedvesebb faluja, ami megőrizte a Balaton-felvidék hagyományos faluképét, autentikusságát. A térség egyik fő tevékenysége a borászat, amihez szuperül passzolnak a jó hangulatú jazzkoncertek. Ha szívesen mennétek és részt vennétek a fesztivál lebonyolításában, ne habozzatok jelentkezni! A feladat a karszalagok ellenőrzése, illetve kisegítés a merchpultnál, de transzferbuszokat is ellenőrizhettek, amit főleg a fővárosiak figyelmébe ajánlanak a szervezők: a munka Budapesten végezhető, és az utolsó busszal ti is leutazhattok a fesztiválra.

A Fesztivál Önkéntes Központ július 21-ig várja a jelentkezéseteket a kalandos feladatra.

Strand Fesztivál

A Strandot idén augusztus 22–24. között szervezik Zamárdiban, ahol családias légkörrel, izgalmas nappali programokkal és emlékezetes koncertélményekkel várnak! A színpadokon megférnek egymás mellett a legkülönfélébb stílusok, ezért minden évben felejthetetlen élményt kínálnak, és ti is megtaláljátok a nektek legjobban tetsző bulikat. Amiben mindenképp számítanak rátok: a beengedés segítése, a karszalagok ellenőrzése és a környezetvédelmi, információs feladatok. Ha mindez jól hangzik, a Strand csapatának lelkiismeretes mentorai és koordinátorai egy izgalmas héttel várnak. Csatlakozzatok közösen a barátokkal, ha nem akartok lemaradni!

Részletes infókat itt találtok.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Ha a fesztiválozás és a koncertek nem a ti világotok, és inkább nyugodtabb, de legalábbis csendesebb munkára vágytok, a BfNP is várja a lelkes jelentkezőket. A nemzeti park munkája nagyon fontos a térségben, fő profiljuk a természetmegőrzés, a tájvédelem, a természetvédelmi gazdálkodás, valamint a szemléletformálás és az ökoturizmus. A BfNPI azokban az esetekben tudja legkönnyebben fogadni az önkénteseket, ha nagy számban jelentkeztek valamilyen idényjellegű munkára. A feladatok lehetnek például: területek növényzeteinek helyreállítása, ökoturisztikai lehetőségek fejlesztése, szemétszedés vagy adatgyűjtés, adatbevitel.

A részleteket és a jelentkezéssel kapcsolatos infókat a BfNP weboldalán találjátok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék