A Balaton körül nemcsak a nyár, de a fesztiválszezon is tombol. Július 19-én kezdődik a Művészetek Völgye, hamarosan indul Veszprémben az Utcazene Fesztivál, augusztusban érkezik Paloznakra a Jazzpiknik, majd a Balaton elbányászott tanúhegyén, Halápon veszi kezdetét a Kráter Fesztivál.

De milyen lehetőségek várnak ránk a fesztiválokon túl, ha csak egy-egy koncert, workshop, filmvetítés vagy buli erejéig ugranánk le a Balcsihoz? Hol keressünk szállást a fesztiválok alatt, vagy ha csak szeretnénk kikapcsolódni? Merrefelé együnk, igyunk? És hol érdemes bevásárolni a programok előtt vagy után? Cikkünk első részében az északi parton néztük meg, mi a helyzet a fesztiválokon túl.

Színes programok a salföldi Bánya Kertben

Ha nem szeretnénk több napra elköteleződni egy-egy fesztivál mellett, de szívesen meghallgatnánk egy koncertet, megnéznénk egy filmet a szabad ég alatt, netán jógáznánk vagy buliznánk egy különleges balatoni helyszínen, akkor a salföldi Bánya Kert a tökéletes választás. A szezonban mindennap déltől éjfélig nyitva tartó Bánya Kertben mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő programot: nappali és esti bulik, minden kedden kocsmakvíz, felnőtt- és gyerekworkshopok, jóga, sakkverseny, kertmoziprogramok és egy óriás paravánokra installált kültéri kiállítás, a COLORS vár ránk.

Vérbeli családi hely mediterrán konyhával – pizza, mezze, hummusz, kebab és hasonló finomságok közül válogathatunk –, óriási homokozóval, tekével, petanque-pályával, kültéri játékokkal, növénytársításos konyhakerttel, rengeteg hellyel nagy társaságoknak és 80 nyári programmal. Július során például Kék Pelikan-vetítéssel és -közönségtalálkozóval, a Bánya Kert feletti réten Hatha-jógával, Balaton-koncerttel, augusztus elején pedig nosztalgikus ChaChaCha De Luxe-bulival készülnek a szervezők, de Co Lee is tiszteletét teszi náluk. Ha tehát színes programokat keresünk a fesztiválokon túl az északi parton, akkor mindenképp látogassunk el a Bánya Kertbe!

További infókat itt találtok.

Wellness- és gasztroparadicsom Balatonfüreden

A Balaton északi partjának központi helyszínén, Balatonfüreden találjuk a 4 csillagos Hotel Golden Lake Resort wellness-szállodát, ahol az év minden napján remek kikapcsolódás vár ránk. Ha csak egy délután erejéig keresünk egy élményt, amivel feltöltődhetünk, akkor is érdemes felkeresni a szállodát, ugyanis külsős vendégeket is várnak. A kiváló beltéri wellnessrészlegen élménymedence, pezsgőfürdő és gyerekpancsoló található, de olyan különleges fürdőket is igénybe vehetünk, mint a szoba-hőmérsékletű tepidarium, a gyógynövényes, meleg vizes caldarium fürdő, a frigidarium hideg vizes merülőmedence vagy a Kneipp-taposó. De találunk itt infraszaunát, fitnesztermet, és számos masszázs közül választhatunk.

A kültéri részlegen élménymedence, gyerekmedence, panorámajakuzzi, kültéri szaunateátrum és napozóterasz vár ránk, ahol a beach bar jeges frissítői közül válogathatunk. Nyáron több alkalommal is megrendezik a Pool Partyt, legközelebb július 21-én, vasárnap, ahol DJ gondoskodik a remek hangulatról, a beach bar pedig a jéghideg koktélokról. A gasztronómia szerelmeseinek a Portunus éttermet és a Captain’s Bart ajánljuk, ahol szintén várják a külsős vendégeket. Nyáron az étterem teraszáról rálátunk a Balaton partjára és a vitorlásokra, és a kellemes árnyas teraszon étkezhetünk. A bárban pedig megtapasztalhatjuk a füredi pezsgést, ahol élő zenével és akusztikus koncertekkel várnak minket.

További infókat itt találtok.

Kikapcsolódás a hévízi Tófürdő szomszédságában

A négycsillagos superior Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz központjában, a Tófürdő szomszédságában helyezkedik el, így kicsit kiesik az északi part fesztiváljainak központjából, de éppen ezért remek választás, ha igazi kikapcsolódásra vágyunk, ráadásul a keszthelyi Balaton-parttól kocsival mindössze negyedórára találjuk a hotelt. A felnőttbarát szálloda a kisebb méretű, intim hangulatú hévízi hotelek közé tartozik, ezért is lehet ideális választás elsősorban a párok számára, de remek helyszín kisebb rendezvények és meetingek lebonyolítására is. A Bonvitalban pedig nemcsak mi érezhetjük kiválóan magunkat, hanem a négylábú családtagjaink is, hiszen a hotel erre az igényre is maximálisan felkészült.

Ha nem a Tófürdőben vagy a Balatonba csobbannánk, akkor érdemes a wellnessrészlegen relaxálni, ahol a medencék, szaunák mellett kozmetikai és gyógykezeléseket is igénybe tudunk venni. A szálloda Brix Bistro névre keresztelt à la carte éttermét is megéri kipróbálni, amelynek egyik fő specialitása, hogy helyi termelőktől származó élelmiszerekből dolgozik. Az pedig biztos, hogy itt sem fogunk unatkozni, Hévízen a Zene mindenkié címen egész nyáron szabadtéri koncerteket hallgathatunk, augusztusban pedig a Hévízi Bor- és Gasztrokorzó vár minket koncertekkel, finom borokkal és remek hangulattal.

További infókat itt találtok.

Élmények és kulináris kalandok Tihanyban

Az északi part meghatározó helyszíne Tihany, ahol idén nyáron is rendkívül sok program és izgalmas élmény vár ránk. Először is július első hétvégéjével kezdetét vette a hajózási főszezon, így kipróbálhatjuk a vadiúj katamaránokat, amelyek többek között a Siófok–Balatonfüred–Tihany útvonalon közlekednek, míg a kompok Tihanyrévből 7:15 és 23:45 között félóránként, vagy ha indokolt, akár gyakrabban is indulnak. A Tihanyi Szabadtéri Játékokon remek előadásokat láthatunk, részt vehetünk a Bencés Apátság hangversenyein, de érdemes kerékpáros kirándulást szervezni a tihanyi Külső-tó közelébe is.

Ha pedig kulináris kalandokra és igazi mediterrán hangulatra vágyunk, akkor a Ristorante Galleria Tihanyba érdemes ellátogatni. Az étterem kínálatában eredeti olasz receptek és alapanyagok felhasználásával készült finomságokat találunk az előételektől a desszertekig. Az ételek elkészítése során pedig nemcsak a frissességre, de a gyönyörű tálalásra és az evés élményére is nagy hangsúlyt fektetnek. Az étterem ráadásul csodás kerthelyiséggel rendelkezik, ahol igazi mediterrán hangulatban fogyaszthatjuk el az ételeket, koccinthatunk italainkkal, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a remek nyári időt.

További infókat itt találtok.

Pénztárcabarát bevásárlás a Balaton mellett

Ha nem szeretnénk, hogy a balatoni nyaralásunk csillagászati összegekbe kerüljön, a pénzt pedig inkább élményekre költenénk, akkor van egy remek hírünk: a PENNY Magyarország a Balaton partján is pénztárcabarát árakkal vár minket. Az üzletekben szezonális kínálattal készülnek, így mindent megtalálunk, ami elengedhetetlen a nyári szezonban, legyen szó a grillezéshez vagy bográcsozáshoz való alapanyagokról, friss hazai zöldségekről és gyümölcsökről, valamint a több mint 100-féle verzióban elérhető saját márkás fagylaltokról.

Természetesen ha éppen egy fesztiválra igyekszünk, akkor is beszerezhetjük a szükséges dolgokat, legyen szó harapnivalókról és frissítőkről, de ha otthon maradt a gumimatrac vagy a szúnyogriasztó, azt is remek áron vásárolhatjuk meg a PENNY-ben. Veszprémben négy üzletet is találunk, amelyek hétfőtől szombatig reggel 7 és 20 óra között, vasárnap pedig 18 óráig tartanak nyitva. Az északi parton Balatonalmádiban (nyitvatartás: H–Szo 6–21:00, V 7–20:00), Balatonfüreden (nyitvatartás: H–Szo 6–21:00, V 7–18:00) és Tapolcán (nyitvatartás: H–Szo 6–21:00, V 7–18:00) ugorhatunk be a PENNY-be, de Keszthelyen is találunk két üzletet (nyitvatartás: H–Szo 6–21:00, V 7–18:00). Az üzletek pontos elérhetőségét itt tudjátok böngészni.

További infókat itt találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás)

Címkék