gasztró

szerkesztés

A küszöbödig viszik a falatot – Házhoz szállító balatoni éttermek Covid idején

Szerzők

  • Molnár Zoltán

2020. 11. 11. 13:52

Megint itt a járvány, ismét bezárták az éttermeket, szóval ha egy profi főztjét akarjuk elfogyasztani, otthon kell rá megteremtenünk a körülményeket. Ha pedig ég a gyertya az asztalon, a porcelán étkészlet a helyén, csillognak az evőeszközök, már csak át kell vennünk a küszöbön a kedvenc balatoni éttermünkből rendelt fogásokat. Lássuk, kik vállalták be a kiszállítást!

A hírek szerint lassan Magyarország összes kórháza annyira túlterhelt a koronavírusos betegek miatt, hogy a kormányzat rendkívüli szigorításokat jelentett be, gyakorlatilag felszámolva a lakosság szociális életét. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy rendkívüli időket élünk, sajnos az életvédelem elsőbbséget élvez, de ezért több szektor súlyos áldozatokat hoz. Ilyen a turizmus és vendéglátás is, aminél a szerdától hatályos jogszabályok gyakorlatilag lehúzzák a rolót.

November 11-én, szerda este 8-tól kijárási tilalom lépett életbe, nem lehet semmilyen csapatos rendezvényt tartani, a szállók csak üzleti vendéget fogadhatnak, és ami cikkünk szempontjából a legfontosabb: az éttermeknek és vendéglátóhelyeknek is be kell zárni, illetve át kell állni elvitelre.

Tavasszal már volt egy ilyen történés, akkor is összeszedtük, az adatbázisunkban szereplő kiváló vendéglők közül melyek döntöttek úgy, hogy a kiszállítást választják. Ezúttal is a teljesség igénye nélkül kitesszük az elsőre szembejövő, kiszállításra átállt éttermeket azzal, hogy a lista később nyilvánvalóan bővülni fog.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pörc – Magyar Delikát

1/17

8174 Balatonkenese, Széchenyi utca 1.

Több Infó

Címkék

Még a Márton-napi libanapot megtartotta a kenesei hely, de utána lehúzták a rolót. Ellenben a delikátból szállítanak házhoz is ínyencségeket, sőt konyhakész delikát ajánlatokat is. Klikk ide az információkért!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Sáfránkert Vendéglő

2/17

8229 Paloznak, Fő utca 1.

Több Infó

Címkék

Csütörtöktől (november 11.) áll át a kivitelre Paloznak tán legismertebb vendéglője, ami azt kéri, figyeljék a leendő vendégek a Facebook-oldalukat plusz infókért. Mindenesetre kecsegtető, hogy ha ilyen távlati módban is, de a libanap nem marad el.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton

Szomszéd Kertje

3/17

8229 Csopak, Kossuth utca 97.

Több Infó

Címkék

Nem adják fel Csopakon sem, a Szomszédok a tavaszi forgatókönyvet előszedve szintén átállnak a kiszállításra és elviteles megoldásokra, hogy a csapatuk egyben maradjon.

Fotó: Kredenc

Kredenc

4/17

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7.

Több Infó

Címkék

A járványügyi intézkedéseket megelőzve állt rá a kiszállításra a füredi borbár, ami pont a koronavírus tavaszi tobzódása alatt állt rá a pizzakészítésre és annak házhoz szállítására. Napi 11.30-19.30 között visznek ki ételt, Füreden ingyenes kiszállítással. Bővebb infó itt. Fontos: a Kredencet november 16-ig felújítják, addig nem üzemel!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Balaton

BazsaLicom Bisztró

5/17

8230 Balatonfüred, Blaha Lujza utca 9.

Több Infó

A foodtruckból lett bisztró is profilt vált kényszerből, de náluk még nem tudni a mikéntjét. Csak az a biztos, hogy lesz kiszállítás, érdemes a Facebookjukat követni.

Fotó: Mi A Kő

Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza

6/17

8274 Köveskál, Fő utca 25.

Több Infó

A köveskáli gasztrofalu egyik zászlóshajója még eléggé enigmában fogalmaz: "átalakítjuk az étlapot, és megpróbálunk megfelelni az elviteles igényeknek." Kövessétek az oldalukat, és kiderül, ez mit jelent (persze mi is igyekszünk majd frissülni az infókkal).

Fotó: Party Csóka - Facebook

Party Csóka

7/17

8313 Balatongyörök, strand

Címkék

Strandétterem is beszáll a körbe: a györöki hely minden nap 11-20 óra között szállítja ki ételeit. Ingyenesen Balatongyörökre, Vonyarcvashegyre, Gyenesdiásra, Balatonedericsre és Nemesvitára visznek ki ételt, de 5000 forint feletti rendelésnél eltekintenek a kiszállítási díjtól, ha Keszthelyre, Szigligetre, Lesencetomajra, Lesenceistvándra és Lesencefaluba rendelünk. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Füstölgő Marha

8/17

8360 Keszthely, Martinovics utca 1/b

A burgereket, gluténmentes és távol-keleti ételeket (pl. rament) is kínáló étterem telefonon és online, a weblapjukon keresztül is fogad rendeléseket, és ingyen kiszállítja Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Hévíz, Keszthely területére. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Port Étterem és Panzió

9/17

8647 Balatonmáriafürdő, Bernáth Aurél sétány 5.

Több Infó

Címkék

A 2020-as Év Strandétele verseny egyik győztese már a kormányzati bejelentés előtt pár nappal ráérzett arra, mi jön. Még november 5-én közölték a Facebookon, hogy péntektől vasárnapig 12-20 óra között lehet rendelni néhány ételt tőlük. Bővebb infó és étlap az előző linken.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Vitorlás Étterem

10/17

8638 Balatonlelle, Köztársaság út 14.

Több Infó

Címkék

A lellei étterem is gyorsan reagált, a tavaszi protokollt élesítik most is. Étlapról és menüt is lehet majd rendelni, akár a webshopjukból is, szerdától. Az elérhető települések: Balatonlelle, Balatonboglár, Szőlőskislak, Fonyód, Ordacsehi, Látrány, Balatonszemes és Balatonszárszó. Bővebbek itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Rock Burger Cirkusz

11/17

8636 Balatonszemes, Kisfaludy utca 12.

Több Infó

A Rock Burger szemesi kirendeltsége is beszállt a kiszállításba. Ebédidőben, 11-15 óráig street food menüvel készülnek, amit a Facebook-oldalukon lehet követni, de a netpincer.hu-n keresztül is adhattok le rendelést pizzákra, burgerekre, BBQ oldalasokra és BBQ csirkeszárnyakra.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kedvesem Bisztró

12/17

8638 Balatonlelle, Móló Sétány

Több Infó

Címkék

A szintén lellei étteremnél alapjáraton működik a kiszállítás, ráadásul a hétköznapokat megkönnyítendő menüt visznek ki. A szomorú, hogy csak Bogláron és Lellén visznek házhoz. Itt a friss menü, a későbbiekért kövessétek az éttermet!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kistehén Burger Étterem

13/17

8624 Balatonszárszó, Fő utca 8.

Több Infó

Címkék

A szárszói burgerező már októberben ráállt a kiszállításra, így náluk nem történt nagy törés a járványügyi korlátozásokkal. Szerdától vasárnapig szállítanak ki 12-21 óra között. Bővebb infók a Facebookjukon.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

KisKert Vendéglő

14/17

8600 Siófok, Vécsey Károly utca 19.

Több Infó

Címkék

A siófoki étterem házhoz ugyan nem szállít, de elvitelre elkészíti az ételeket. Sőt, még 15 százalék kedvezményt is ad azoknak, akik az ő étkeiket ennék.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szépkilátás Bisztró

15/17

8172 Balatonakarattya, Rákóczi út 8.

Több Infó

Címkék

Akarattyán sem adják fel egykönnyen, hamarosan beindul a hétfőtől péntekig történő menükiszállítás. Érdemes őket figyelni a részletes menüsorért.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Oliva Hotel & Étterem

16/17

8200 Veszprém, Buhim utca 14–16.

Több Infó

Címkék

Veszprém sem marad ennivaló nélkül: az olivások már november 2-án kitalálták, hogy menüt szállítanak házhoz (környezetbarát dobozban). Rendelni aznap délelőtt 10 óráig lehet, ebédre ki is viszik az ételt a városi körgyűrűn belül, novemberben kiszállítási díj nélkül. Bővebb info itt.

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Veszprémium

17/17

8200 Veszprém, Csermák lépcső 2.

Több Infó

Kakukktojás a listánkban, mert a Veszprémium nem szállít házhoz, Antal Szabolcs tulajdonos és pizzamester szerint a frissesség a legfontosabb, ebből pedig a korlátozások idején sem enged. A pizzákra, amelyek a rendelés sorrendjében készülnek, kint kell várni, de átlagosan csak 2 percet.

Hasonló tartalmak

Admin mode