éjszakai élet

szerkesztés

Hőerőmű, kráter, szocialista hotel – 7 buli a Balaton legextrább helyszínein

Szerzők

  • Szekernyés Tünde

2023. 07. 13. 16:10

Ki mondja meg, hogy nem düböröghet elektronikus zene egy kastély kertjében? Miért ne lehetne táncolni egy volt bazaltbánya kráterén? És miért ne fesztiválozhatnánk elhagyatott, szocialista szállóban? Ha bennetek is megfogalmazódtak már hasonló kérdések, a jó hírünk az, hogy nem vagytok ezzel egyedül: szerencsére a Balaton körül több olyan bulit is szerveznek idén, amelyek kirángatnak a komfortzónánkból, és segítenek elszakadni a hagyományos beltéri vagy tóparti helyszínektől. 7 júliusi és augusztusi eseményt ajánlunk a Balatonnál.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Kráter 2023

1/7

Haláp

Több Infó

Címkék

A megcsonkított Balaton-felvidéki tanúhegy, a Haláp egykori bazaltbányájának kráterén szervez kétnapos zenei fesztivált a Hello Wood és a Katttarzis. A július 14. és 15. között lévő Kráter fesztiválra a hazai DJ-k mellett olyan előadók érkeznek, mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest.
 
A kétnapos zenei esemény a Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja le, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyók. A két szervező egyesíti varázserejét: az építészetet és a fényinstallációkat hozzák el a bányába, ahol két éjjelen át táncolhatunk a kedvenc zenéinkre.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Telekom Electronic Beats Hotelbuli

2/7

8693 Lengyeltóti, Rágniczapuszta 4.

Több Infó

Címkék

Különleges helyszínen bulizhatjátok át az éjszakát a Telekom Electronic Beats hotelbuliján. A Lengyeltótiban lévő szocialista szálloda valaha üdülőparadicsomként létezett, és KISZ-táboroknak is otthonául szolgált.

Július 15-én, szombaton az űrhajóformát idéző vasbeton épülettömb partihelyszínné avanzsál, a tóparti homokos tánctéren pedig hajnalig fognak szólni a szuper zenék. Érkezik Hakumba, Ajsa Luna, Gyuris, Freakin Disco, Tolo, Adis Is OK, Katamii, Subotage és Ruenge, de más izgalmakra is számíthattok az egykori pártállami szobákban: művészeti projektekkel, pop-up színházzal találkozhattok, étel- és italfronton pedig a Circo Pizza és több palack natúr bor vár.

Fotó: Be Massive Horizon

Be Massive Horizon Daytime Party – Gömbkilátó

3/7

Gömbkilátó

Több Infó

Címkék

A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár talán legismertebb jelképe, látványossága, a Gömbkilátó. A májusi buli után újabb nappali partin vehetünk részt ezen a különleges helyszínen, a Be Massive Horizon szervezésében. Július 15-én, szombaton a talpalávalót Metha, Avika, Lenny Lenoks, Dubecticut + Robert Makai, Peter Voko, Somazed, Nick Behrmann zenéje biztosítja majd.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Electric Garden 2023

4/7

Dégi Festetics-kastély

Több Infó

Címkék

dégi Festetics-kastély parkja Magyarország legnagyobb területű tájképi kertje, egykori kiterjedése körülbelül 300 hektár. Az úgynevezett Dégi-süllyedék területén három vízfolyás, a Bozót-patak, a Bogárdi-víz és a Kislángi-árok összefolyásánál terül el. Kiváló természeti adottságait kiépítésekor nagyon tudatosan, külföldi példákat is szem előtt tartva használták ki.

Augusztus 19-én, szombaton a Sunburst, a Pure Lust és a Santsat DJ-i és Budai foglalják el a helyet, és muzsikálnak ebben a festői szépségű környezetben. Ez a buli pedig csak a kezdet lesz, hiszen az Electric Garden bulijai a jövőben az ország több pontján is fel fognak tűnni, több gyönyörű kastély kertjében.

Fotó: Daniel Besnyo - INOTA 2023

INOTA Festival 2023

5/7

Inotai Hőerőmű

Több Infó

Címkék

Az első ötéves terv keretében felépült, hajdan nyüzsgő, élettel teli iparváros mára elhagyott, romos és a hétköznapi emberek elől elzárt területe ismét megnyílik az érdeklődők előtt, és négy napon át, augusztus 31. és szeptember 4. között biztosít extrém helyszínt audiovizuális installációknak és live szetteknek. Az esemény fellépői között köszönthetjük többek között Nils Frahmot, Caterina Barbierit, Daniel Averyt, DJ Seinfeldet, Дevát, Ellen Allient, iamyankot és még sok más zenészt, akik a jó hangulatról gondoskodnak, némi posztapokaliptikus beütéssel fűszerezve.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Balaton

Bahart-bulik

6/7

Ha többre vágytok, mint egy hagyományos diszkó vagy szórakozóhely, a Balaton közepén is táncra perdülhettek. DJ-vel, fényekkel, balatoni panorámával, mai zenékkel és retró slágerekkel várnak a Bahart-bulihajók fedélzetén.

2023-ban július 1. és augusztus 27. között elérhetőek a bulihajók Siófok, Balatonfüred, Fonyód, Badacsony, Balatonlelle, Balatonboglár, Révfülöp, Keszthely és Balatongyörök hajóállomásokról, melyek a buli lejártával is az indulási helyszínre térnek vissza.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Bánya Kert

7/7

8256 Salföld, Szentistvánvölgyi utca

Címkék

Homokbányából változott kulthellyé a salföldi bánya, ahol nyáron koncertek, fesztiválok és kiállítások fogadnak. Július 27-én, csütörtökön például Pátkai Rozina Minka és Bernáthy Zsiga koncertezik, augusztus közepén az Európa Kiadó érkezik, és eközben is érdemes a programokat lesni, hiszen rendszeresen elcsíphetünk jazzkoncerteket, kisebb-nagyobb bulikat.

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Hasonló tartalmak

Admin mode