Jelöli, hogy hol és mikor lehet horgászni, de a horgászbarát szállásokat is megtaláljuk rajta.

A napokban írtunk arról, hogy már okostelefonnal is lehet strandbelépőt venni, a mai napon pedig örömmel jelentjük be, hogy a XXI. század már a balatoni horgászokat is elérte: „A honlapunkhoz kapcsolódó új webes felülettel a Balatonhoz látogató vendéghorgászoknak szeretnénk kedvezni, hogy könnyebben megtalálhassák a számukra érdekes szolgáltatókat és horgászhelyeket” – adta hírül weboldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Az itt elérhető térképes, „Balatoni Horgászturisztikai Adatbázis” névre keresztelt oldal kezelése egyszerű: egy Google Maps motorra tették rá az információkat. Ha például Siófokon szeretnénk horgászni, és rákeresünk a város nevére, akkor a következő képet látjuk:

A képen látható jelek magyarázata elég egyértelmű: a piros vonal a horgászható partszakaszokat, a kék pedig azokat a befolyókat jelöli, ahová a balatoni területi jegy érvényes. Ha rákattintunk a minket érdeklő partszakasz vonalára, felugrik egy ablak, ahol olvashatjuk a partszakasz megnevezését és azt, hogy az év mely időszakában horgászható. Ez igen fontos információ, hiszen a balatoni partok nagy része nyáron strandként üzemel, és ezeken az üzemeltetők településenként eltérő módon szabályozzák a horgászatot.

Természetesen 1.0-ás verziójában az adatbázis szükségképpen tartalmaz még hibákat, de ezek létét az alkotók el is ismerik közleményükben: „A partvonalak többségét a műholdképes nézetben jelöltük be, emiatt lehetséges, hogy a normál térkép nézetben nem illeszkedik a piros vonal a partszakaszhoz. Kérjük ebben az esetben váltsanak műholdképre!”