Sokáig mások üzleteit vezette, de Németh Magdolna tavaly óta a saját ízlésvilágára formálta a Siófok szívében található reggelizőt, ahová egy kiadós brunchra vagy egy mentával és csokival felturbózott kávéra is betérhetünk. Kipróbáltuk az After 8 Brunch and Coffeet a Víztorony szomszédságában.

A napfényes teraszra kiülős, lassú reggelik mindig az énidő vagy a barátokkal, a családdal töltött idő luxusát csempészik a mindennapokba. És ehhez mesés panoráma sem kell: elég egy finoman elkészített kávé, egy kiadós reggeli, a kedves kiszolgálás vagy igazán hedonista napokon egy pohár habzóbor. A siófoki After 8-ben mindez megvan: mellettünk a Víztorony magasodik, még a tavaszi zsongás előtti, ébredező tér, ami nyáron a nyugalom szigetének fog számítani a Petőfi sétányhoz képest, előttünk egy mentás-csokis kávéköltemény, amire később még visszatérünk.

Magdi megmondta – és úgy is lett

A hely névadó időpontja természetesen nem az estére, hanem a reggelre vonatkozik, és persze a tulajdonos, Németh Magdolna kedvenc desszertjére.

„Négy éve már dolgoztam ebben az üzletben, ami fagyizóként és kávézóként működött, és nagyon szerettem itt lenni. Eldöntöttem, hogy egyszer ez az én üzletem lesz”

– kezdi a történetet Magdi. Nevezhetjük jövőbe látásnak, pozitív programozásnak vagy szerencsés véletlennek, de a dolog működött: „Kivártam a soromat, és eljött az én időm tavaly augusztusban” – meséli az üzletvezető.

Szerette volna kibérelni a reggelizőként ismert siófoki Café Marant (a hely télen nem tartott nyitva). Az a terv nem jött össze, de két hónappal később megtalálta ez a lehetőség, 2023 őszén pedig megnyitott az After 8. Erre utal a pulton olvasható „Magdi megmondta...” felirat is. Így folytatja: 

„Meg akartam mutatni Siófoknak, hogy így is lehet indítani egy napot, mert itt nincs télen olyan hely, ahová le tudsz ülni, meleg reggelit kapsz, frissen facsart narancslével, esetleg egy pohár champagne-nyal.”

Az After 8-ben minden a tulajdonos ízlését tükrözi. A tágas, fehér belső tér berendezésénél a szürke és a rózsaszín árnyalatai dominálnak, puha párnákkal, hosszú időtöltésre csábító, kényelmes fotelekkel. „Az én ötletem volt, és igen, elég csajosra sikerült. Felmerült, hogy lehetne kicsit vagányabb az enteriőr, de az nem én vagyok” – mondja Magdi.

„A kínálatban az van, amit én szeretek”

Siófok új reggelizőjében a megszokott brunchfogásokat különleges tálalással, kreatív csavarokkal adják. A rántottát (2790 Ft) például zöldfűszerekkel, croissant-ban, cheddar sajttal, lilahagyma-csatnival és kolbászmorzsával.

„A kínálatban az van, amit én szeretek” – mutatja be az ételeket Magdi. „A családom nagyon szereti a bundás kenyeret, a kislányom az avokádót, a férjem a lazacot, és ezek is felkerültek az étlapra, igaz, más köntösben tálalva.” 

Egy séf ismerősük segített megálmodni az ételek After 8-as változatát és a tálalást. Kérhetünk füstölt lazacos szendvicset (3190 Ft), ami egy croissant-ba töltött füstölt lazac sajtkrémmel, mozzarellával, szárított paradicsommal és friss kaporral.

A grillezett kecskesajtot (2790 Ft) salátaágyon tálalják, már ez a színkavalkád vidámságot csempész a reggelekbe vagy a délelőttökbe.

A bundás kenyeret (2790 Ft) serranosonka-csipsszel és sajttal töltve készítik, de avokádós toasttal vagy egy finom sütivel is indulhat a nap – a croissant és a sütemények Balatonkeneséről, a G&D Kézműves Cukrászda és Pékségből érkeznek. A közeljövőben az After 8 kínálata többféle étellel, többek között velős pirítóssal is bővül. Ezt a fogást sem a megszokott módon fogják tálalni, hanem öntettel és friss gyümölcsökkel, és az új, tavaszi étlapra egy saláta és egy paraszttál is felkerült. A cikk megjelenésekor már a fagyispultot is beüzemelték – amikor ott jártunk, még nem tudtuk megkóstolni a Dunaújvárosból érkező fagyikat.

A presszókávé és a menta randevúja 

A fentieket megkoronázhatjuk egy olaszos jellegű, sötét és egy Costa Rica-i, világos pörkölésű kávéval. A karamellás frappuccinót Magdi kislánya miatt kellett felvenni a kínálatba, de nagyon népszerű lett, a kései vagy akár a kora délutánba nyúló reggeliből pedig nem érdemes kihagyni a hely ikonikus kávéitalát, ami nem meglepő módon az After 8 nevet viseli.

Magdi régóta tartó, különleges viszonyt ápol a névadó desszerttel: „A kedvenc csokoládém, minden ünnepre ezt kapom a gyerekeimtől. Egyszer eszembe jutott, hogy miért ne lehetne ezt kávéformában is kipróbálni, és megálmodtam az After 8 kávét.” Ami egy csokiöntettel, finom mentás tejhabbal készített presszókávé, a mentás csokis desszert rajongóinak kötelező.

Aki még egy szintet lépne a hedonizmusban, az proseccót vagy más habzóbort is kérhet a brunchhoz, vagy csak úgy. A tulajdonos máshol nem kapható, francia, olasz és spanyol borokat is kínál.

Az After 8 egy hiánypótló hely Siófok szívében, ami a nyüzsgő parttól kicsit távolabb, de központi helyen kínál kiadós reggelit. Nyáron el lehet menekülni ide a tömeg elől, télen pedig igazi bekuckózós oázis lehet, ahol egy finom tea és egy süti mellett lehet megbeszélni az élet fontos dolgait.

ELÉRHETŐSÉG

AFTER 8 Brunch & Coffee Siófok

8600 Siófok, Fő tér 5. (a pláza épületében)

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék