A csopaki domboldalban tényleg csupa menő arc borászkodik, pontosan ilyen az egyik itthoni Ford-márkakereskedés vezére, Petrányi István is, aki 3,5 hektár szőlőt felügyel 2001 óta. Panorámában teraszuk nem marad el a néhány száz méterrel arrébb fekvő St. Donat Ökológiai Borbirtoktól, és a pincében sorakozó palackok között náluk is a híres csopaki olaszrizling a legnépszerűbb tétel. Ha megéheznénk, akkor sem kell máshova menni, hiszen a hely része annak a mini-gasztroforradalomnak a környéken, amely a lehető legtöbb helyi alapanyag felhasználásával készít olyan ételeket, mintha a nagymamához mennénk látogatóba. A rövid étlaphoz hasonlóan a vendéglátás is házias: vacsora alatt nagy eséllyel maguktól a házigazdáktól kérdezhetünk. Petrányi Piroska biztosan szívesen elmeséli, hogyan találták ki a saját készítésű desszertjüket, Petrányi Istvánnal pedig egy rizling mellett lehet megvitatni a legújabb elektromos autók piacát.

(Borítókép: Petrányi Pince és Borterasz - Facebook)

Címkék