Tavalyhoz képest kifejezetten kegyes volt az időjárás azzal, hogy eddig csak a ködfelhőket kellett kerülgetnünk, a mínuszokat nem. Mostanáig. Szilveszterre napsütéses és nagyon hideg időt jósolnak, de ettől még érdemes a Balaton felé venni az irányt december 31-én. Mutatunk pár helyet, ahol már nagyon készítik a pezsgőt és a lencsét.

1/12

Szilveszteri pancsolás, Ábrahámhegy

Még mielőtt elindultok az éjszakába, érdemes Ábrahámhegynél lekanyarodni a főútról, 13 órakor ugyanis Óévbúcsúztató szilveszteri pancsolás veszi kezdetét a strandon. Az idén másodszor megrendezett téli fürdőzést az Ábrahámhegyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület indította azzal a céllal, hogy bebizonyítsák, a településen csupán december 31-én zárul le a strandszezon.

2/12

Chianti étterem, Veszprém

A veszprémi Chianti Étterem különleges 4 fogásos menüsort állított össze az év utolsó napjára. A degusztációs vacsorát 18 és 22 óra között lehet elfogyasztani, így még mindenki kényelmesen odaér a szilveszteri bulira. A vacsora kérhető borral vagy anélkül, előzetes asztalfoglalás mindenképpen ajánlott.

3/12

Papok Borozója, Balatonszőlős

A házias ízek kedvelői Balatonszőlős felé vehetik az irányt, hiszen a Papok borozója kemencében sült finomságokkal, csülkös lencselevessel és roppanós virsli hidegtálakkal vár mindenkit. A pazar óévbúcsúztató menü mellett a jókedv is garantált, a reggelig tartó mulatságról élőzene gondoskodik.

Nem csupán a különleges ételekért és a híres Karolina-süteményekért lesz érdemes ellátogatni szilveszterkor Balatonfüredre. A Karolina Kávéházban a vacsora után lesz latin-amerikai táncbemutató, majd funky és soul zenére lehet ropni. Az est fénypontjára egészen éjfélig kell várni, ekkor jön az „Édesanyánk 80 gombócos töltött káposztája, házi kenyérrel, tejföllel” névre keresztelt étel, amit néhány pohár Karolina Kékfrankos gyöngyöző borral lehet leöblíteni.

5/12

Horváth-Ház Borgaléria, Balatonfüred

A reformkori épület nagy múltra tekint vissza, itt rendezték ugyanis az első Anna-bált 1825-ben. A ház pincéjében berendezett Borgaléria - nevéhez méltó módon -, 6 fogásos borvacsorával és jazz zenével várja a vendégeket. Asztalon táncolásra és éjféli petárdashow-ra a Horváth-házban nem kell számítani, ők a nem mindennapi kulináris élményekre mennek rá.

6/12

Kredenc, Balatonfüred

Sajnos minden reményt eloszlatott Dobai András, a Kredenc házigazdája: a kijevi Nagycirkusz és a Kool & The Gang sem fogadta el az idei meghívást, így más lehetőségek után kellett nézniük. Lesz viszont szokásos bohém Kredences házibuli hangulat, szilveszteri vegetáriánus és húsimádó menü egyaránt és a jön a szokásos DJ, aki mellett senki nem ér rá unatkozni. A Blaha Lujza utcában tehát megint jön a szubmediterrán kávéházi szilveszter.

7/12

Szilveszteri regatta, Balatonlelle

BL Bavaria Yachtclub 18 vitorlás fedélzetén búcsúztatja 2015-öt azzal, hogy december 31-re megszervezi az év tényleg utolsó vitorlásversenyét.

A mezőny már összeállt, de azért még érdemes érdeklődni náluk, hogy a szárazföldi vacsorára és az utána következő bulira kaphatóak-e még jegyek.

Két terem, két különböző buli. A Bock Bisztróban nem bízzák a véletlenre a jó hangulatot, mert a Festetics teremben büféasztalos vacsora mellett a Maroon 5-tól a lakodalmasig mindent játszik majd egy helyi zenekar, a Balaton étteremben pedig a 4 fogásos gourmet vacsora mellé egy tradicionális cigányzenekar húzza el az összes vendég nótáját. Éjfélkor pedig jön az elmaradhatatlan tűzijáték és bűvészbemutató.


Hat órától a New Year's Social Club bemelegítő zenéje fogadja az érkezőket, majd kilenc után a helyi kedvenc, DJ Szasza áll a pult mögé. Az este folyamán pedig éhségtapaszok, lencse és roppanós bécsi virsli és persze a szokásos Bezerics-féle burger felhozatal várja a keszthelyi buli résztvevőit.

10/12

Hotel Wellamarin

A Hotel Wellamarin egyenesen az ókori Görögországba, Odüsszeusz hazájába kalauzol december 31-én. Az időutazás izgalmas kalandokat ígér, a görög istennőkről elnevezett termekben kicsik és nagyok, táncos lábúak és inkább szemlélődő típusúak is megtalálják a kedvükre való programot. A szilveszteri Odüsszeiát hagyományos görögtánc-bemutató és tűzzsonglőrök produkciója dobja fel, éjfélkor pedig ünnepi görögtűz várható.

11/12

Hotel Azúr, Siófok

Szilveszter éjszakáján a Cirque du Azur világába repít el a Hotel Azúr, ahol a Golden Pyramid akrobata csoport és Holcz Gábor illuzionista varázsolja el a vendégeket – akár szó szerint is. Lesz gálavacsora és éjféli büfé is, a klasszikus tombola és a tűzijáték mellett pedig fellép Bereczki Zoltán és Charlie is.

12/12

Újévi csobbanás, Szigliget

A hajnalig tartó mulatozás és ünneplés után sem marad program nélkül a Balaton, Szigligeten ugyanis hagyományosnak számító újévi csobbanást szerveznek január 1-jén. A kötelező orvosi vizsgálat után 12.30-tól „Új év, új fürdőruha” verseny indul, majd 13.15-től a környék polgármesterei vízi biciklin szállnak harcba egymással. A jéghideg csobbanásra bárki jelentkezhet, a vendéglátósok groggal, meleg teával, forralt borral és babgulyással várják az újévben ébredezőket.