Eljött a 2016-os nyári szezon utolsó zenei fesztiváljainak ideje. Zamárdira és az egész Balatonra is napsütést és strandidőt jósolnak hétvégére, miközben már épülnek a Strand Fesztivál és a B.my.Lake helyszínei. Elsőként a Strand fellépői közül választottuk ki azokat, akiknek a koncertje alatt átcsúsznánk kötélen a nagyszínpad előtt.

A fesztivál területén számos élmény közül válogathatunk. Mielőtt lezárnánk a nyarat, jól jön még egy adrenalinlöket a bungee jumpinggal, vagy csak élvezd a hihetetlen panorámát a MOL Nagyon Balaton toronyból. Ródd le tiszteletedet a Somló Tamás teraszon, de a MOL Nagyon Balaton Gasztroudvart is felfedezheted.

Ami pedig a koncerteket illeti, a Petőfi Rádió szelekciójának megfelelően, hazai és külföldi előadók egyaránt befoglalják majd a színpadokat.


A Nagy-Szín-Pad 2016 tehetségmutató verseny jelöltjei

Mert a hazai könnyűzene nem áll meg a fesztiválok állandó szereplőinek minősülő Halott Pénz- Wellhello párosnál. Az OTP és az Akvárium közös versenyén az idei győztes, a Bohemian Betyars koncertjén kívül élvezhetjük a többi jelölt, Marge, Superstereo, Bagossy Brothers, Run Over Dogs előadásait is.

Mikor lesz?  2016. augusztus 24-27.

Caro Emerald

Az electroswing holland üdvöskéje nem először mozgatja meg a közönséget Magyarországon. Idén Zamárdiban is frivol dallamok és igazi táncolható show várható. A fiúk készüljenek arra, hogy bizony meg kell forgatni a lányokat, a lányok pedig készítsék a táncos lábaikat.

Mikor lesz?  2016. augusztus 27. (szombat) 20.45

Chase & Status

Pár éve volt egy nagy felfutása a drum’n’bass-nek, ami aztán le is csengett. Vannak azonban kivételek, akik “okos elektronikus zenével” tartani tudják a szintet. Várhatóan az angol duó hozza majd az idei Strand Fesztivál legmegőrülősebb buliját.

Mikor lesz?  2016. augusztus 24. (szerda) 01.40



Tom Odell

A szabadszájú Lily Allen felfedezettje a melankolikus indie-pop nagyon szerethető formáját hozza. Nem is csoda, hogy 2012-ben elnyerte az egyik legrangosabb zenei elismerésnek számító BRITs Critics’ Choice Awardot.

Mikor lesz?  2016. augusztus 26. (péntek) 18.15



Hurts

A szintipop műfaja még 2016-ban is tud újat nyújtani. A manchesteri duó mind megjelenésével, mind zenéjében tökéletesen lavíroz az éterien könnyű dallamok és a már-már ijesztően nem e világi hangulat között.

Mikor lesz?  2016. augusztus 26. (péntek) 21.45.



Mary Popkids

A hazai könnyűzene egyik legminőségibb zenekara minden koncert alkalmával megmutatja, hogy milyen is az igazi örömzene. Nemcsak a kellemes dallamok és kedvesen tartalmas szövegek, de az egész csapatból áradó vidámság feltölt.

Mikor lesz? 2016. augusztus 25. (csütörtök) 19.00



Middlemist Red

A beatkoszak közelebb van, mint gondolnád. Legalábbis ez az, ami a széles karimás kalapos frontember fémjelezte együttes koncertjein megfogalmazódik bennünk.

Mikor lesz? 2016. augusztus 24. (szerda) 20.45



Cloud9+

A hiphop-, rock- és dubstepelemeket izgalmasan vegyítő öttagú zenekar a hazai paletta egyik legkülönlegesebb színfoltja, Zamárdiban csütörtök éjszaka lépnek színpadra.

Mikor lesz? 2016. augusztus 25. (csütörtök) 00.20