Közeleg a nyár, valamint a fesztiválszezon vége… ám ahelyett, hogy átadnánk magunkat az őszi melankóliának, inkább használjuk ki az utolsó alkalmakat arra, hogy a szabad ég alatt bulizzunk. Erre pedig tökéletes alkalom lesz az idén is megrendezett B.my.Lake, ahol korunk megkerülhetetlen lemezlovasai váltják majd egymást a pult mögött. Mi most tíz olyan számot gyűjtöttünk össze, ami szinte biztosan tű alá kerül majd – a legnagyobb örömünkre.

Noir & Haze – Around (Solomun Vox Mix)

A Mixmag által 2012-ben az év lemezlovasának választott Solomun neve egybeforrt az emlékezetes szettekkel – a tulumi Boiler Roomos fellépést például több mint huszonhárom millióan látták. De hát kevesebbet nem is várhatnánk a Diynamic kiadó egyik alapítójától, akinek a Noir&Haze-átértelmezése máig képes felrobbantani a tánctereket. A house-doyen funkos remixe igazi vissza-az-alapokhoz klasszikus: dübörgő basszusok, visszafogott dobok, egy azonnal fülbe ragadó dallam és az azonnal felismerhető ének állnak össze egy igazi „kézfelrakós” slágerré.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 25. (péntek), 03:00

Ben Klock – Pulse

Ben Klock a legfontosabb európai technoklub, a Berghain egyik rezidense, a stílus egyik korszakos alakja, akinek hipnotikus, ipari-minimalista szettjei mindig megtáncoltatják a közönséget. A Klockworks kiadó alapítója ugyanis több mint húsz évnyi tapasztalata miatt mindig zseniálisan érez rá arra, mire is van szükség a maximális hatásfok érdekében. Ugyanolyan biztos kézzel nyúl a kilencvenes évek acidjéhez, mint az Ostgut Ton repetitív négynegyedeihez – nem csoda, hogy 2012-ben az ő BBC Radio 1-nak készített essential mixe lett a szavazások szerint az év legjobbja.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 26. (szombat), 04:00

Loco Dice – Keep It Low (feat. Chris Liebling)

A kilencvenes évek groove-okban gazdag hiphopja felől érkező Loco Dice a kurrens tánczenei színtér egyik legérdekesebb karaktere. Az ibizai DC10 egykori rezidense, akinek a számaiért olyan kiadók versengenek, mint a Cocoon vagy a M_nus, ugyanis elképesztő érzékkel egyensúlyozik a filmzenés hangulatú teraszos chillout vagy a perkusszív elemekben gazdag boogie-house között. De belekóstolt a technóba is – saját bevallása szerint a szettjeiben minden tű alá kerül, DJ Sneaktől kezdve a Basic Channelig. Mi jelenleg ezt a klubhimnuszt várjuk a legjobban.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 24. (csütörtök), 02:00

DVS1 – Running

„DVS1 zenéjére érezhetően hatott Robert Hood, Jeff Mills és DJ Slip – mégis van egy saját stílusa, ami csak rá jellemző. Van benne egyfajta amerikai minimalizmus, de a lehető legjobb értelemben” – nyilatkozta anno Ben Klock. Zak Khutoretsky Plastikmant idéző techno monstruma volt a Klockworks ötödik kiadványa és egy kisebb iparváros súlyával passzírozza ki a partizókból a maradék energiájukat. Nem csoda, hogy manapság az illegális rave-k helyett inkább már a Berghain pultja mögött találkozhatunk vele. A stílus ínyenceinek minimum kihagyhatatlan a szettje.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 26. (szombat), 02:00

WhoMadeWho – Dreams (Adriatique Remix)

Két Adrian. Az egyikük az európai techno színtérért, a másikuk a kilencvenes évek tánczenéiért, a hip-hopért és a house-ért rajongott. Egymásra találtak, azóta pedig kölcsönösen inspirálják a másikat. A köztük lévő kémia pedig egészen a Diynamic istállójáig repítette őket, valamint az olyan fesztiválok nagyszínpadára, mint a Tomorrowland vagy a Sónar Barcelona. Különleges érzékük van ahhoz, hogy úgy vegyítsék a stílusokat, hogy közben egyszer sem veszítik szem elől a közönség igényeit és elég slágerük van ahhoz, hogy több órányi játékidőt is kitöltsenek velük.

Hol és mikor?
My Stage, augusztus 26. (szombat), 03:00

Izhevski & Gorje Hewek – Ereignes

Izhevski a bátyjához, Pushkarevhez hasonlóan rezidenskedett a Deep Mix Radionál, valamint a legendás moszkvai Propagandában is. Emellett mindketten szeretik hosszú órák alatt utaztatni a közönséget, ami alatt a hipnotikus-fagyos deep house-on át a menetelős tech-house-ig minden előkerülhet a lemezestáskájukból. Izhevski ráadásul hamar közös stúdiómunkába fogott Gorje Hewekkel és évenként rukkolnak elő egy-egy megkerülhetetlen ópusszal, amelyet előszeretettel játszanak a legnagyobb szelektorok. Ha szeretnél mélyre merülni, keresve sem találsz jobb alkalmat az ő tripjüknél.

Hol és mikor?
My Stage, augusztus 25. (péntek), 19:00

Rødhåd – Like Tears In The Rain

Egy technológia-fetisiszta társadalom, hosszú és sötét éjszakák, az indusztriális korszak, zaj, elhagyatott raktárépületek – saját bevallása szerint Rødhådnak ezek a képek peregnek le a saját számait hallgatva. Mély, erőteljes és melankólikus hipnózis az, amit a stúdióban időről időre összerak, míg a szettjeiben erőlködés nélkül egyensúlyos az időtlen techno-klasszikusok és a hangulatot az egekig srófoló parkettrombolók között. Nem csoda, hogy a kilétét titkoló berlinit ugyanúgy hívják az Amsterdam Dance Eventre, mint az experimentálisabb CTM fesztiválra.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 24. (csütörtök), 04:00

Ian Pooley – CompuRhythm (Dixon’s 4/4 Treatment)

Az Innervisions kiadó – azaz Âme és Dixon – valamint az általuk életre hívott Lost in a Moment partisorozat hatása a house szcénára megérne egy külön cikket is. Szinte nincs olyan DJ, akinek a lemezestáskájában nincs ott valamelyik hozzájuk köthető klasszikus, ami bárhonnan visszahozza a partit. Így nem túlzás azt állítani, hogy Dixon szettjén egy pillanatig sem ül majd le a hangulat, maximum az itt hallható kiállás idejére – hogy aztán egy igazi „kezet a magasba”-építkezéssel jusson el a szám második fele az extázisig. Már csak a gondolatától libabőrösek vagyunk.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 24. (csütörtök), 00:00

Sven Väth – Mind Games

Sven Väth élő elektronikus zenei legenda, egy személyben arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadófőnök, DJ és producer. Enciklopédikus tudással rendelkezik a techno és a trance műfajában, ha úgy tartja kedve, egész napos szetteket játszik és „mellesleg” több évtizedes tapasztalattal rendelkező lemezlovas. Papa Sven újabb magyarországi látogatását ajánlani tehát – kedv és kötelesség. Ráadásul saját bevallása szerint imád Magyarországon játszani, szóval aki nem lesz ott, amikor ismét a lemezjátszók mögé lép, az nem is érdemli meg.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 25. (péntek), 00:00

Sam Paganini – Rave

Sam Paganini már tizenöt éves kora óta a keverők és dekkek bűvöletében él – így nyugodtan nevezhetjük veteránnak. Kezdetben még az acidet és house-t pörgetett, de fokozatosan átállt a minimal technora, aminek jelenleg ő az egyik megkerülhetetlen alakja.  Nem hiszed? Máig ő az egyetlen olasz producer, akinek zenéi jelentek már meg a Drumcode-nál, a Cocoonnál és a Plus8-nél is. Ráadásul nincs olyan fontosabb elektronikus zenei fesztivál, ahol nem kiemelt időpontban őrjítené még zenerajongók ezreit – és valami azt súgja nekünk, hogy a B.my.Lake-en sem fog kudarcot vallani.

Hol és mikor?
B Stage, augusztus 23. (szerda), 02:00