Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Nyit az „északi part legjobb étterme”

Szerzők

  • We Love Balaton

2013. 11. 19. 1:00

Legalábbis ez a cél a vonyarcvashegyi Bock Bisztrónál, amely a tervek szerint december 13-án nyit. Az étlapon a budapesti Bock Bisztrók kedvencei és helyi specialitások lesznek.

Update: a nyitás időpontját áttolták 2014. február 20-ra!
Hogy a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton az északi part legjobb étterme legyen – ahogy ezt a nyitást beharangozó számos cikk egyikében célként fogalmazták meg – arra megvan minden esély, hiszen Bíró Lajos mesterszakács konyhaművészete már számos elismerést szerzett a több étteremmel is működő Bock Bisztró márkanévnek

Fotó: A (leendő) Bock Bisztró Balaton Panorámája. - Zenit Hotel Balaton.

A vonyarcvashegyi Bock eddig Helikon Taverna néven futott a vonyarci hegytetőn lévő Zenit Hotel Balaton éttermeként. A remek panorámával rendelkező, műemlék Festetics-pincében lévő Tavernát azonban nem a Bock kebelezte be, hanem maguk kezdeményezték, hogy franchise partnerként beállhassanak a népszerű Bock Bisztrók sorába.
Ez azt jelenti, hogy az étlap olyan hetven százaléka a budapesti Bock Bisztrók népszerű fogásaiból áll majd. A maradék harminc százalék a helyi séf fantáziájára van bízva. A minőséget viszont nem bíznák a véletlenre: a személyzetet a Bock-irányelvek szerint, Bíró Lajos irányításával készítették fel a nyitásra. Az étterem működését pedig az ígéret szerint szigorú szemmel fogják figyelni a budapesti Bock minőségellenőrei.
A 2004-ben indult Bock Bisztró brandnek a pesti és a budai étterem mellett ez az első hazai franchise étterme. A balatoni Bock megnyitása már legalább egy éve napirenden van. Most viszont közel a finis: az étterem honlapján már lehet asztalt foglalni a december 13-ra tervezett nyitásra.

A címlapkép illusztráció. Fotó: Bordács Krisztina/welovebalaton

Hasonló tartalmak

Admin mode