A tóban fürdeni és azon vitorlázni szilveszterkor is lehet a Balatonnál. Vagy csak simán a szabadban mulatozni Füreden, Balatonföldváron, vagy Siófokon. Szilveszteri programajánló.

Újévi fürdés a Balatonban, Szigliget

Létezik extrémebb módja a január 1. eltöltésének a mértéktelen szilveszterezés utáni másnap túlélésénél. A szigligeti strandon harmadszorra rendezik meg az Újévi Csobbanást. Vagyis fürdenek, ha havazik, ha jég borítja a tavat. A szervezők nem bíznak a véletlenre semmit: a bátor strandolókat előzetes orvosi vizsgálat és utólagos forraltbor-lencsegulyás kombó várja. Illetve a Cimbaliband zenekar, akik a csobbanás előtt és után is zenélnek.

Szilveszteri regatta, Balatonlelle

A januári strandoláshoz hasonló formabontó ötlet a szilveszteri vitorlásverseny. Míg azonban az előbbiből már többet is rendeztek, Szilveszteri Regatta most lesz először. A versenyt a balatonlellei BL Bavaria Yachtclub rendezi, kötélnek áll a világkerülő sztárvitorlás Méder Áron és más ismert hajósok is. A teljes nevén I. Szilveszteri Porsche M5 Audi Regatta nevezési díjai a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát segítik, hogy nyáron se fulladj bele a Balatonba. Az eseményen egyetlen vitorláscsomó ismerete nélkül is részt lehet venni. December 30-tól disznóvágás, squash-bajnokság, zene, tánc és miegymás a parton, a Bavaria Yachtclubban.

Carbonfools-szilveszter, Veszprém

A magyar popzene színe-javát Veszprémben felvonultató Expresszó klub szilveszterre is tartogat egy nagyobb dobást. Ez pedig a Carbonfools, akik az ígéret szerint nem csak ledarálnak egy koncertet, hanem utána maradnak, és a helyszínen bulizva töltik a szilvesztert. Csatlakozni lehet.

Szilveszteri programok, Balatonfüred

Amint megírtuk, Balatonfüreden több napot is el lehet tölteni a téli szünetben. Így lesz  ez szilveszterkor is: december 30-án a parton, a Vitorlás étterem előtt "vízparti forralt bor parti" lesz, forraltbor főző versennyel és rézfúvósokkal. Aki fázik, az átmehet a szomszédban álló Vaszary Villa Mark Twain Ádám és Éva naplójának előadására. Szilveszter estéjén pedig Kredenc Borbisztróban lesz „Szilveszteri Különszám” nevű evés-ivás-bulizás, többek között DJ Műsorváltozás hathatós jelenlétével.

BUÉK Film, Bárhol a Balatonnál

Ezt minden programhoz ajánljuk, akár a Balatonnál, akár máshol vagy, disznót vágsz, pezsgőt locsolsz, fürdesz a Balatonban, vagy bárhogy szilveszterezel. A BUÉK Magyarország első „közösségi filmje” lesz: az alkotók minél több szilveszteri buliról készült videófelvételt várnak, akár telefonnal, akár GoPro kamerával, akár mással készült. Ezekből a felvételekből fog összeállni egy pillanatkép 2013 végének Magyarországáról. Ha részese akarsz lenni, mulass, kamerázz és küldd el a rendezőknek.

Fenyő Miklós-koncert, Hévíz

Aki Hévízen ázik szilveszterkor és/vagy kedveli a magyar Jampikirály örökzöld (lásd: pálmafák) slágereit, annak a hévízi nagyparkolóban celebrálásra kerülő városi szilveszteri mulatság a kihagyhatatlan ajánlat. Fenyő Miklós maga 22:25-kor lép színpadra, Papadimitru Athina kabaréműsora után és a polgármester köszöntője előtt.

Óévbúcsúztatás, újévvárás, Balatonföldvár, Siófok, Tapolca