Aszfalt- és windszörf-parádé, evezés a Tüskevár helyszínén, oldschool autók, jóga a napfelkeltében, golfverseny a zöld lankák közt, majd délutáni tea a trópusi szigetet idéző Tihanyban. Tavaszi programok adrenalin- és szabadságfüggőknek.

Balaton Urban

Aszfalt-szörfös majális május 1-jén a Balatonalmádi - Veszprém tengelyen. Bármely típusú deszkával résztvehetsz a Gördeszkás Majálison, indulás Veszprémből, a JET benzinkúttól reggel 10-kor. Egész napos krúzolás, presszózás, bográcsozás, este pedig koncertek Almádiban a Méj’Vízben.

Vizes

Most szombaton, azaz április 19-én indítja első kajak-kenu túráját a Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület. A túrák helyszíne az a nagybereki táj, melyet Fekete István Tüskevár című regényéből ismerhetsz.  Ugyan a korabelihez képest ma már egy kissé más látvány fogad, a vadregényes somogyi erdők, mezők, lápok világa és a különleges madárfajok még mindig egyedülállóvá teszik ezt a területet.
Windszörf versenyek lesznek Balatonlellén és Balatonfűzfőn május második felében. Türkíz víz, színes szörfvitorlák, és legalább olyan ügyes, mint amilyen csinos lányok és fiúk a garantálják a laza hangulatot. Ha bejön a szörfös életérzés, akkor ne hagyd ki a lehetőséget, hogy a Nyitott Balaton programsorozat keretein belül kedvezményes áron kipróbáld, milyen a hullámok közt siklani és közben a teljes szabadság érzését átélni. Vagy legalábbis felállni a deszkára és ott is maradni – merthogy elsőre ez sem lesz könnyű. De megéri, ezt biztosan állíthatjuk.

Ötvözheted a csillt az adrenalinnal, ha útba ejted a Viharsarok Vitorlás Központot a májusi elsejei hosszú hétvégén, ugyanis a kedvezményes szörfözés előtt vagy után az ingyenes átmozgató jóga órát is tartanak nem csak szörfösöknek – május 1-jén, csütörtökön délelőtt 11 órakor.
Szezonnyitó Vitorlás Estély és Bahart Regatta Vitorlásverseny Siófokon a május 10-11-ei hétvégén. Palacküzenet, fúvószenekar, interaktív gyermekműsor, koncertek és vitorlások lampionos felvonulása, valamint Litkey Farkas 11-szeres Kékszalag Nagydíj győztes könyvbemutatója a repertoárban.
Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny Balatonfüreden május 17-én, szombaton. Kísérő programként horgászverseny, fúvós zenekar, folklór műsor és nézőhajó a vitorlásverseny nézőinek. Napközben érdemes a Karolina Speiz szendvicseit tesztelni, este pedig a Kredencben lazítani egy pohár balatoni borral a hozzá dukáló muzsikával.

Relax

Balatoni jógatábor április 30. és május 4. között Révfülöpön. Légzéstechnikák és jógapózok tökéletesítése, valamint relaxáció és meditáció hajnalban és kora este. A lángost lehet, hogy most inkább kihagyod majd, ugyanis a Govinda étterem szakácsa gondoskodik a napi háromszori vegetáriánus, illetve vegán étkezésről.

Bámészkodós

Imádtad a balatoni nyaralók egyik gyöngyszemét, a 'Kalandos utazás a Balaton körül' társasjátékot? Akkor a május 10-én, Balatonalmádiban  megrendezett Balaton Classic Ramada Grand Prix és Veterán Autótalálkozóért is oda leszel, ugyanis élőben is elcsípheted a társasjátékban szereplő autókat, ráadásul mindezt a Balaton északi partján. Az esemény az Oldtimer Szuperkupa része, nevezni bármilyen korhűen változtatott veteránkorú személyautóval lehet, amellyel a KRESZ szabályainak megfelelően lehet közlekedni a közutakon. A verseny Balatonfüreden és Tihanyon át érkezik majd Tapolcára és ebéd után innen indul vissza Almádiba.

Golf

Május első hétvégéjén rendezik meg a 25. Magyar Golf Kupát a Royal Balaton Golf & Yacht Clubban, Balatonudvariban. Ide már csak a  nyugtatólag ható zöld lankák látványa miatt is érdemes ellátogatni, majd a verseny után betérni Sajkodra egy csésze teára, sütire és madárszóra.