Borok, koncertek, verkli fesztivál, dixie és keszeg – ezekkel bővül a NagyonBalaton felhozatala. Négy újabb helyszínen, Balatonfüreden, Balatonfenyvesen, Keszthelyen és Gyenesdiáson élvezhetjük a gasztronómiai és zenei programokat.

Balatonpark

Június 27 – augusztus 22.
Balatonfenyves
Közel 30 estén át nagyszabású zenei és színházi produkciók érkeznek a Balaton partjára. A magyar zenei élet legjobbjai képviseltetik magukat Balatonfenyvesen. Csak, hogy néhányat említsünk: Magna Cum Laude, Charlie, Zorán, Vad Fruttik, Anna and the Barbies. A koncertek mellet színházi előadásokkal is készülnek, mint a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, és a Jézus Krisztus Szupersztár. Az előadások többsége egyedi, helyszínre szabott, tehát máshol nem látható.

Dixie Olimpia & Keszeg Fesztivál

Július 4 – 6.
Gyenesdiás
Július első hétvégéjén dixieland zenekarok mérik össze tudásukat. Fellép a Molnár Dixieland Band és a Happy Dixieland Band, de emellett amatőr zenekarok, szólisták és énekesek jelentkezését is várják a szervezők. A dixieland mellett a másik főszereplő a keszeg. A látogatókat egész hétvégén sült keszeg várja, vasárnap pedig halászléfőző-versenyt tartanak.

VinCe Balaton

Július 10 – 13.
Balatonfüred
A VinCe Balaton a legnagyobb Balaton-kerülő vitorlásverseny – a Kékszalag – parti kísérőrendezvénye. A balatonfüredi Tagore sétányon a legjobb hazai borokkal, gasztrokiállítással és ingyenes koncertekkel várják a közönséget, és a verseny befutóit. Fellép a Kerekes Band, a Pannonia All Stars Ska Orchestra és a Rájátszás együttes, emellett a foci-rajongók kivetítőn követhetik a foci VB meccseit.

Nemzetközi Verkli Fesztivál