Ezen a hétvégén a Balatonon is a Múzeumok éjszakájáé a főszerep. De azért a kevésbé kultúrfanoknak sem kell otthon maradniuk. Lesz Levendula Feszt Tihanyban, Káli Buli Köveskálon és Nordic Walking túrák a sportolni vágyóknak. És hamarosan itt a Szent Iván-éj is, úgyhogy a csókról se feledkezzünk meg!

A hétvégén még a Balaton környékén sem lesz hőség, de a bőséges programkínálat miatt ez most kimondottan jó hír.

Itt bulizz!

Június 19-22-ig a Beach Fesztiválon bulizik majd Balatonfűzfő apraja-nagyja. Nappal kulturális és sportprogramok, este pedig külföldi és hazai DJ-k marasztalnak.

A komolyzene kedvelői pedig Balatonföldváron a Térzene Fesztiválon vagy a füredi Nemzetközi Gitárfesztiválon dúdolhatják a dallamokat.

Aki minőségi borok társaságában töltené a szombatot, annak Köveskálon, a Kálibuliban a helye. A hétvégén debütál a köveskáli buszpályaudvaron Weiler Péter Route 71 című kiállítása is, amit augusztus végéig lehet megtekinteni. 

Itt falatozhatsz!

A Balaton környékén mindenhol akad egy lángosos, de Füreden a gitárdallamokhoz igazi ínyencségek is dukálnak a Balatoni Hal- és Bor Ünnepen.  Ha pedig úgy érzed,  elég a tömegből és a fesztiválhangulatból, akkor a Csobánci Bormanufaktúra borvacsorája az ideális választás szombat estére.

Napközben is aktívan

Ugyan a Tihanyi Levendula Fesztivál már hétfő óta tart, de a java még csak hétvégén jön! A fesztivál keretében szombaton és vasárnap lesz Országos Levendula Nordic Walking Találkozó is Tihanyban, a Belső-tónál. A kevésbé fázósakat a víz is várja, június 21-én Balatonfüred lesz a helyszíne a Nyíltvízi Európa Kupa második állomásának.

A múzeumok szerelmeseinek