Túrák gyalogosan és két keréken, borulások négy keréken meg egy tucatnyi lehetőség, hogy a lángosost hátrahagyva a balatoni strandokon is tudj pörögni. Szóval ha nem lenne elég a hatszáz fokos kánikulában feküdni a parton, irány mozogni. Melegen ajánljuk, forrón tálaljuk!

Kiadós szuszogás a kaptatók után, tűző nap, átizzadt póló és csodálatos képeslap-tájak. A túrázás híveinek nyáron sem kell lemondani a hegy- vagy dombtetőkről megcsodált, egészen biztos lájkmágnes naplemente látképéről. Geoláda-keresés a Balaton-felvidéken, biciklis túrák a déli-partra, várhódítás, ősborókás, patakban pancsolás, gejzírmező és a Művészetek-völgyébe szervezett teljesítménytúrával is készülnek a Hátizsákkal Veszprém-megyében túrasorozat szervezői. A túrák Balatonfüred különböző pontjairól indulnak augusztus 1-ig.

Száraz idő esetén minden kedden 10 órától, illetve szerdánként 15 órától a nyári hónapokban is folytatódnak a gyógynövénytúrák Rezi környékén. A séta során a vadon termő gyógynövényeket lehet megismerni és begyűjteni. Utána szakszerű segítséggel neki is lehet állni a krémek és elixírek, vagy éppen saláták, levesek, vajkrémek kotyvasztásának. Valódi boszorkányüst hiányában a papír- vagy szövettáskáitokat ne hagyjátok otthon, sőt dobjatok bele egy tiszta csavaros fedelű üveget is, amelyben majd haza tudjátok vinni az elkészült csodaszereket és ételeket.

A Balaton legnagyobb bringás eseményére kerül sor ezen a hétvégén, július 18-20. között a Balatonfüreden megrendezésre kerülő Balaton Bike Fest keretében. Különleges extrém versenyek, hajmeresztő ugrások és vérprofin kivitelezett trükkök a Balatonfüredi Bikeparkban, Magyarország első bringaparkjában. Az aktív résztvevőket a 20 kilométeres Tihany-túra, a 40 kilométeres Balaton-felvidék túra vagy 105 kilométeres Balaton-felvidéki Maraton túrák izzíthatják be – természetesen két keréken.

Streetball, strandröplabda, kispályás foci, tollaslabda, lábtenisz, strandkézilabda, petanque és különféle vízi sportok várnak a Mozdulj Balaton! Sportfesztiválon egészen augusztus közepéig. A sportfesztivált keresd a több, mint 30 részvevő balatoni strandokon, ahol a hely adottságainak megfelelő sportágak között válogathatsz majd kedvedre. Nyaralás alatt is sport- és jókedv függőknek kötelező!

A forró homok, a napfény, a csinos és sportos lányok és fiúk is biztos résztvevői az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Smash Strandröplabda Bajnokságnaknak. Négy fordulóval, négy különböző helyszínen és négy kategóriában lehet nevezni az izgalmas és élvezetes versenyre, ahová a hobbi röpiseket is várják az amatőr kategóriában.