Folytatódnak a kultúr- és gasztroprogramok, de ahogy beindult a mandulafák virágzása, kinti programból is határozottan több van. Állatbarátoknak madárles, túrázóknak éjszakai túra, a kerékpározóknak pedig a veszprémi Critical Mass és a Balatonkerülő túra is legalább olyan erősen ajánlott, mint a híres tihanyi visszhang tesztelése a Kecskeköröm Ünnepen, de Hévízen luxusautókkal is lehet száguldozni.

A magyar romantika festészete - Tihany (március 29. – június 28.)

Harminc, a kornak megfelelően a nagy történelmi eseményeket vagy a tájat ábrázoló festmény szerepel a tihanyi KOGART Ház tavaszi kiállításán, méghozzá a magyar romantikus festészet legnagyobbjaitól. Székely Bertalan, Madarász Viktor, Benczúr Gyula vagy Ligeti Antal képei is láthatóak, de a neves életképfestő Borsos Józsefnek egyik ritka képpárja is megtekinthető Kovács Gábor gyűjteményéből.

MKB-MVM Veszprém - Paris Saint-Germain - Bajnokok Ligája negyeddöntő (április 19.)

Az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Paris Saint-Germain ellen játszik, miután az első találkozón 28-28-as döntetlen született. A visszavágót a Veszprém Arénában rendezik április közepén, az MKB számára pedig a következő lépés már a Final Four lesz.

Jásdi Borvacsora a Bistro Sparheltben - Balatonfüred (április 17.)

Elek Balázs,
a megújult Bistro Sparhelt séfje a csopaki Jásdi Pince boraihoz gondolt ki egy igen ígéretes ételsort.  Sushi, medvehagyma, spárga, céklás ravioli meg kökénylekvár faszénporos camembert-rel és zöld dióval is szerepelnek a menüben - tehát minden, amire a legválogatósabb újhullámos gasztro fanok tavasszal ki lehetnek éhezve. Ezekhez érkeznek majd a csopaki székhelyű Jásdi borok: Szürkebarát, Furmint, Lőczedombi Olaszrizling, Siralomvágó Olaszrizling, Cabernet Franc – Merlot és Ranholder Cabernet Franc.

Critical Mass biciklis felvonulás Veszprémben (április 18.)

Magyarországon évente két alkalommal, tavasszal a Föld napján, illetve a szeptemberben lévő európai autómentes napon vonul ki a kritikus tömeg, hogy felhívja a figyelmet a városban való kerékpározás lehetőségére. A mozgalom 1992-ben San Franciscóból indult és azóta világszerte elterjedt. A politikamentes eseményen az útvonalat a rendőrség biztosítja, így ha csúcsforgalomban nem is érzed magad biztonságban az utakon, most bátran letekerheted a városi túrát a többi bringással. Találkozó délután fél 4-kor a Dózsa György téren, de később is be lehet csatlakozni.

Nemzetközi Föld Napja: A Kis-Balaton madárvilága - Balatonmagyaród (április 22.)

Április 22-e a Föld napja, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park pedig a két kilométeres Búbos Vöcsök Tanösvényen szervez erdei sétát. A Kis-Balaton színes élővilágának megismerésében  egy túravezető is segíteni fog. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

Kecskeköröm Ünnep a Tihanyi Belső-tó partján (április 24-26.)

Egész hétvégés szezonnyitó mulatságot tartanak Tihanyban a nagyszámú legendát generáló kecskekörmökkel és azzal a bizonyos visszhanggal az origóban. A programok pénteken indulnak egy kiállításmegnyitóval, szombaton többek közt pörköltfőző verseny, foci kupa, kutyaszépségverseny, táncház, szalonnasütés tábortűzzel és visszhangpróba is lesz, vasárnap pedig a Tavaszi Népzenei Találkozóra és Táncházra kerül sor.

Punnany Massif koncert - Veszprém (április 24.)

Országszerte telt házas koncerteket, a tavalyi fesztiválokon pedig zuhogó esőben is az egyik legnagyobb és legvidámabb közönséget tudhatja magának a 2003-ban, Pécsről induló hip-hop zenekar. A Punnany Massif két stúdióalbummal és most már három EP-vel büszkélkedhet, a veszprémi Expresszós bulijukon pedig nem csak a lassan himnusszá avanzsált slágerek , mint például az Élvezd vagy a Szabadon fognak szólni: a legújabb, 2015-ös Fel #2 EP dalait is előadják majd a srácok.

16. Balatonkör kerékpártúra – Zamárdi (április 25.)

Négy távon, tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Balatonkör Kerékpártúrát. Idén Zamárdiból indul a túra, a 206 kilométeres Balatonkör már reggel hatkor, a 76 kilométeres Balaton kiskör reggel 10 órakor, a 25 kilométeres Családi kiskör délután 1 órakor – útba ejtve a zamárdi kalandparkot, ahol a túra résztvevői 15% kedvezményben részesülnek, ha szeretnék kipróbálni a park játékait. A legrövidebb táv a 6 kilométeres köröcske, ami egy városi túra és mivel már délelőtt 11 órakor elstartol, délután 1 órára véget is ér, így gyerekekkel is könnyedén teljesíthető.

10. Lotus Retro – Concours d’Elegance autós szépségverseny - Hévíz (április 25-26.)

A Lotus Retro – Concours d’Elegance oldtimer autós szépségversenyt tizedik alkalommal rendezik meg Hévízen, a Lotus Therme Hotel tizenhét hektáros ősparkjában. A majálissal egybekötött eseményen azonban nem csak a veterán csodákban lehet gyönyörködni, ugyanis bizonyos márkák legújabb modelljeinek tesztvezetése is a program része, szombaton délután pedig Hévíz és Keszthely között oldtimer felvonulás is lesz.

Mount Everest Túrasorozat - Balatonalmádi (április 25.)

A Mount Everest túrasorozat az adott város nevezetességeire és a várost környező zöld területek bejárására fókuszál, méghozzá a Mount Everest magasságának megfelelően 8850 méteres távon. Az esti túrára a szervezők részletes térképvázlatot is adnak, a szintemelkedés pedig mindössze 150 méter, 3 és fél órás szintidővel.