Napsütéssel indul a hétvége, de az eső is tiszteletét teszi majd szombaton és vasárnap. A jó hír viszont, hogy a Balatonnál mindkét időjárásra fel vannak készülve; a szép időt kiélvezve be lehet csatlakozni közös jógázásba a parton, a szürkébb napokon pedig akár Péterfy Borira is bízhatjuk a jókedvcsinálást.

Csütörtök (09. 17.)

Everness Indián Nyár - Balatonakarattya (09. 17-20.)

Rákontráz a júniusban sikeresen lezajlott eseményére az Everness, szeptember 17. és 20. között újra izzítják a függőágyakat, jógamatracokat és vegán csemegéket. Így válik majd a Balaton keleti kapuja a nyugalom szigetévé, hogy aztán a résztvevők lelkileg felkészülhessenek a közelgő téli időszakra. Érdemes tudni, hogy az őszi felüdülést most meghittebbre tervezik, 1000 férőhely kiadó. Részletes információ: ITT.

Romantikus Reformkor - Balatonfüred (09. 17-20.)

Romantikus Reformkor programjai ismét időutazásra invitálnak bennünket, melynek idén fő témája az ifjúság lesz. A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában sétát tehetünk a nagy múltú épületek között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak, illetve hazánk nagy költői-írói is megfordultak. Az 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a népművészeti és iparművészeti vásár is, csakúgy, mint a város éttermeiben kínált eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek.

Péntek (09. 18.)

A jövő csillagai - Keszthely (09. 18.)

Keszthelyi Táncpanoráma idei előadásai között találjuk a szeptember 18-án, pénteken 19:00-kor színpadra kerülő A jövő csillagai című előadást, a Magyar Táncművészeti Főiskola produkcióját. Ezen a napon a Balaton Színház színpadán a mottó a következő lesz: "Nem olyan emberekre vágyom, akik táncolni akarnak. Olyanokra, akiknek táncolniuk kell!" (G. Balanchine)

Péterfy Bori & Love Band koncert - Veszprém (09. 18.)

Péterfy Bori
, a hazai popszíntér "alternatív Madonnája"  és a Love Band új szintre emelte a magyar popzenét, megszépítve azt sanzonhangzású dalokkal. Így aztán nem csoda, hogy a Expresszó kora őszi fellépői között bérelt helyük van. Pénteken tehát irány Veszprém!

Szombat (09. 19.)

Kulturális Örökség Napjai 2015 - A Balaton több pontján (09. 19-20.)

Kulturális Örökség Napjain olyan épületekbe nyerhetünk bepillantást, amelyek kapui az év nagy részében zárva tartanak a látogatók előtt. Így lehet majd felfedezni például lakóházakat, kúriákat, ipari épületeket és egyéb olyan emlékeket, amik illeszkednek az idei "földbe zárt kincsek" tematikába. A program az ország több pontján zajlik, a Balaton környéki helyszínekért kattints IDE.

Vad Fruttik kompkoncert - Tihany (09. 20.)

MOL Nagyon Balaton még egy utolsó falat nyarat visz az őszbe kompkoncertes programjával, szeptember 19-én a Vad Fruttik fog zenélni a Balaton ringatózó vizén. Ennél jobb nyárbúcsúztatót el sem tudnánk képzelni.

  • Helyszín: A komp fedélzetén, Tihany és Szántód között a Balaton közepén.
  • Kapunyitás: 20.00, beszállás a tihanyi kompkikötőben.
  •  A rendezvény végén a kompok Tihanyban és Szántódon is kikötnek.

    Jegyvásárlás: ITT