Jövőre saját strandrész kialakítását, új mobilházakat és a meglévő egységek felújítását tervezik, néhány éven belül pedig saját kertmozija és wakeboardpályája is lehet a kempingnek. A tulajdonosok legfontosabb célja a kempingezés fogalmának új tartalommal való megtöltése.

A kempingezés életérzését szeretnék újra divatba hozni a Pelso Camping tulajdonosai. Akinek most a tábori rezsó és a szűk sátorban görnyedés ugrik be, megnyugodhat: céljuk egy modern, mindennel felszerelt kemping kialakítása. Tervük sok van, de ezek közül sok függ attól, hogy mire kapnak építési engedélyt. Ami biztos, hogy jövőre önálló strandrészt alakítanak ki a kempingben, felújítják a mosdókat és az éttermi szolgáltató részeket, és új mobilházakat telepítenek.

Egy-két éven belül önálló kertmozit, horgászoknak kialakított pecázóterületet, májustól használható meleg vizes medencét és wakeboardpályát is terveznek, ha megkapják hozzá a szükséges engedélyeket.

Főleg elő- és utószezonban jutna nagy szerep a kemping szintén megújuló fesztiválközpontjának, amely évek óta helyszíne többek között a balatoni Harley Davidson-találkozónak. A tulajdonosok nem titkolt célja a két és fél hónapos nyári szezon megnyújtása elő- és utószezonra. „Igényes gasztro-, bor- és jazzfesztiválokat szeretnénk tartani. A hangosabb fesztiválokat elsősorban az elő- és utószezonra fogjuk időzíteni, hogy ne zavarjuk a vendégeket.”

A tulajdonosok úgy számolnak, hogy április–májustól már számíthatnak a horgászok megjelenésére. A nyári főszezonban a tapasztalatok alapján a magyar, illetve külföldi családosok és hátizsákos turisták jönnek elsősorban, az utószezonban pedig az idősebb korosztály szeret a Balatonon kempingezni.

Néhány éven belül a kemping mellé egy apartmanház is felépülhet, ami valóban segíthet a szezon meghosszabbításában.

Egykori szocialista kempingből újjáélesztve