Szép idő lesz a hétvégén, ami két dolgot jelent: felvehetjük a túrabakancsot és bejárhatjuk az őszi színekbe borult Balaton-felvidéket, vagy belevethetjük magunkat a balatoni programokba, legyen az Bohemian Betyars-koncert vagy a Múzeumok Őszi Fesztiválja. A három napos hosszú hétvégén mindenre sort keríthetünk.

Október 23-ai ünnepségek - A Balaton több pontján (10.22-24.)

Balatonfüreden és Alsóörsön fáklyás felvonulással és koszorúzással, Keszthelyen kiállítással emlékeznek meg a forradalomról, de szinte mindenhol ünnepi műsorral és koszorúzással készülnek 1956-os események évfordulójára. Összegyűjtöttük a balatoni helyszíneket, melyeket ide kattintva találtok.

Csütörtök (10.22.)

Bányavakság - Kaposvár (10.22.)

Este fél 8-tól a Csiky Gergely Színház színpada egy kicsi, világ végi erdélyi faluvá változik. Valaha a helyi bánya adott kenyeret az ittenieknek, de amióta a bánya bezárt, munka egy szál se. Van viszont alkohol, tétlenség és kelet-európai korrupció. Tragikum és humor keveredik a darabban, ahol a kérdés: "Vajon sikerül-e az elesett, elbukott, de szánandó és szeretnivaló embert felmutatni, sikerül-e a jót, de legalább annak vágyát felzengetni akkor, amikor körülöttünk és bennünk tarol a rossz."

Szombaton ugyanitt három színész tesz majd kísérletet arra, hogy Shakespeare mind a 37 drámáját színre vigye kevesebb mint két óra leforgás alatt a S.Ö.R.-ben.

Bohemian Betyars és Blahalouisiana-koncert - Veszprém (10.22.)

Este 9 órától két kiváló hazai zenekar lép fel az Expresszó Klubban; a folk punk és folk pop határán játszó Bohemian Betyars és a 60-as évekbeli Amerika által inspirált, bluesos, countrys elemeket alkalmazó rockzenekar, a Blahalouisiana. A hétvége folyamán egyébként a Hősök is érkezik majd az Expresszóba.

Péntek (10.23.)

Szigligeti Süllőfesztivál (10.23-25.)

A Süllőfesztivál a legjobb bizonyíték arra, hogy nem csak 30 fokban érdemes kimenni a Balaton partjára. A Szigligeti strandon három napon át lesz minden, ami egy fesztiválhoz kell: étel, ital, koncert, igaz kicsit hagyományőrzőbb formában, mint ahogy az például a nagy hangszórós, nagyszínpados zamárdi feszteken szokás. Ide Steve Aoki helyett Csiporka és Batu bohóc, a Kocsmazaj zenekar és a Csobánc Népdalkör érkezik, de szombaton tűzijáték is dördül majd. 

Szombat (10.24.)

Múzeumok Őszi Fesztiválja - A Balaton több pontján (10.01.-11.15.)

Az idén 10. életévét betöltő Múzeumok Őszi Fesztiválja országos kezdeményezés, mely minden évben tematikus programokkal bizonyítja, hogy múzeumba járni jó és izgalmas program. Az idei rendezvény jelmondata: Kapcsolódjunk ki, be, össze! A rendezvény többek között mesterségek nyomába ered, sétál, gyalogol, bringázik, és rejtélyt is keres a múzeumokban. Ezen a szombaton Balatonfüreden őszbúcsúztatóba, Keszthelyen pedig az újjáélesztett mesterségek napjába kapcsolódhatunk be.

Spartan Race - Eplény (10.24.)

A szép idő mellé egy sáros programot is ajánlunk, amihez a komoly fizikai erőnlét nem feltétel, de semmiképp se hátrány. Ugyanis ebben az akadályversenyben minimum 13 km-t és 21 akadályt kell legyőzni. A helyszín az eplényi Bringaréna, nevezni pedig még mindig lehet.

Musical gála az ax wine(e)motionben - Kéthely (10. 24.)

Szombatra is marad zenei program:  a kéthelyi ax wine (e)motion épületében nem csak running tapas bárt találtok, most musical slágereket is hoznak. Jönnek részletek a Vámpírok Báljából és az Operaház Fantomjából is.

 Nemzeti Parkok ízei – Tihany (10. 24.)

A Levendula Ház Látogatóközpont és a KOGART közös rendezvényén megtekinthetjük a Fürdőélet – Vaszary János strandképei a Balatontól a Riviéráig című kiállítást, valamint kóstolójeggyel a nemzeti park védjegyével ellátott ízlelőcsomagot is vásárolhatunk. A kisebbeknek izgalmas program lehet a kézműves foglalkozás, melyen balatoni kövekből készíthetnek levélnehezéket, és halformájú levendulazacskót varrhatnak. És még egy csésze levendulateára is megvendégelnek, amennyiben visszük a saját bögrénket.