Érkezz Harley-val, távozz levendulával és ne hagyd ki a kertmozikat se! A kánikula garantált, úgyhogy erre a hétvégére is adunk néhány fotóötletet, hiszen még mindig tart a #nagyonbalaton nyereményjátékunk #eszakvsdel fejezete!

CSÜTÖRTÖK (06.11.)

Harley-Davidson Open Road Fest - Alsóörs (06.10-14.)

Alsóörs idén is 4 napra otthont ad az ország Harley-fanjainak. A szelíd motorosok '70 évek lázadását a szombati kétkerekű felvonulás csempészi a hétvégébe. Ezen kívül lesznek vezetett motoros túrák, kaszkadőr-show, tesztpálya és különböző nappali programok. Az esti hangulatot a koncertek alapozzák meg, csütörtökön Kowalsky meg a Vega és a Tankcsapda, pénteken az Anna & the Barbies és az EDDA, szombatod a Hooligans és a svéd EUROPE zenekar lép fel a Nagyszínpadon.

Kinyitottak a kertmozik - Akali, Csopak, Fövenyes, Révfülöp (06.11-07.01.)

Beindult a Balaton parti kertmozik évada, Akalin, Csopakon, Fövenyesen és Révfülöpön már forognak a filmek. A műsorra tűzött kínálat gyakorlatilag azonos a multiplexekben játszottakkal. A Jurassic World, a Kódjátszma, A kém, Hős6os filmek mellett a Liza, a rókatündér és a Megőrjít a csaj is mind a négy helyszínen megtekinthető. A pontos műsort itt, itt, itt és itt találtok.

Balatonakali szombaton vetíti a Balaton Method-ot, amivel a mozizás 60 éve és a Balatonakali Kertmozi 50 éves jubileuma előtt tisztelegnek. Az este 8-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó mellett kiállítás is akad a régi mozigépekből. A filmet 9-kor kezdik vetíteni, utána pedig közönségtalálkozót tartanak az alkotókkal.

Veszprémi Ünnepi Könyvhét - Veszprém (06.10-13.)

Erre a hétre is esik egy könyves program, most épp Veszprémben. A dedikálások (pl. Fejős Éva),  fotóalbum- és könyvbemutatók mellett kerekasztal-beszélgetések is lesznek, míg a hetet Varró Dániel író-olvasó találkozója zárja. Ne lepődjetek meg, ha Veszprém úton-útfélen megjelenik a könyvek tematikájában is, hiszen a rendezvény egyik célja, hogy a városhoz köthető szerzők és témák terítékre kerüljenek.

PÉNTEK (06.12.)

XXII. Kabóciádé Családi Fesztivál - Veszprém (06.12-14.)

Veszprém minden korosztálynak kínál kultúrát a hétvégén. Igazi összművészeti fesztivál kerekedik a zene, az irodalom, a színház és a bábművészet kavalkádjából. A főként gyerekeknek szóló interaktív programok a belvárosban és a Veszprém-völgyben zajlanak, a kettő között ingyenes kis vonat biztosítja a közlekedést.



Balatonman Triatlon Fesztivál - Balatonfüred (06.12-14.)

Péntektől sportemberek lepik el a füredi Vitorlás teret, akik három, laikusok számára brutális távon mérik össze erejüket, kitartásukat. Maga a verseny szombaton lesz, de az előkészületek már egy nappal korábban elkezdődnek. A sport témájú előadások mellet tészta- és gulyásparti, valamint fáklyás futás is lesz. Ne felejtsétek el biztatni a tikkadt versenyzőket a város többi részén sem!







Dr. Bagdy Emőke: Férfisors, női sors, párkapcsolati harmónia - Veszprém (06.12.)


Ha az ismerőseinkről van szó mindenki másodpercek alatt válik szakértő pszichológussá, lényegtelen, milyen témát érint a probléma. Valóban szakemberhez fordulni azonban még mindig nem bevett szokás itthon. Dr. Bagdy Emőke neve a könyvborítókról biztos sokaknak ismerős, hiszen temérdek pszichológia témájú könyv (társ)szerzője. A márciusban indult jótékonysági előadássorozat életünk egyik meghatározó szegmensét, a párkapcsolatot helyezi a középpontba. Az eseményen a klasszikus szerepek formálódásától a kiegyensúlyozottságon keresztül az egymás ellen küzdés alternatívájáig minden szóba kerül.

SZOMBAT (06.13.)

Borász a teraszon - Tornai Pincészet, Polyák István/Kamocsay Ákos - Somlói borok boltja (06.13.)

Idén is folytatódik a Borász a teraszon rendezvénysorozat. A szombati vendég a Tornai Pincészet, akiket a (két) fiatal borász, Polyák István és/vagy Kamocsay Ákos képvisel. Aki szeretne egy kicsit a kulisszák mögé tekinteni, szakértővé válva elkortyolni egy jó fehér bort, annak feltétlenül ajánljuk. Lesz meglepetés fogás is!

II. Máriai Merlot Rosé Fesztivál - Balatonmáriafürdő (06.13.)

Szombatra sűrűsödtek a mindenkor programajánlóból kihagyhatatlan borprogramok. Fesztivált ezúttal a déli parton, Balatonmáriafürdőn ajánlunk. A Merlot Rosé-ra fókuszáló rendezvényen három pincészet játssza a főszerepet, a helyi Tengerdi Borászat, a badacsonyi Szabó Bormanufaktúra és a határon túli Balla Pince. A fesztivál keretében borversenyt is tartanak, sőt, minden regisztráló jogosult borkóstolásra!

Levendula Hetek - Tihany (06.13-07.03.)


Ittál már levendula teát? A hétvégén startoló tihanyi rendezvény keretében erre is sor kerül. A félsziget hagyományosan lilába borul júniusra. Ennek apropójából idén is megrendezik a programsorozatot, ahol mindenki magának szüretelheti a levendulát, valamint a gyógynövény felhasználáshoz kapcsolódó (hétköznap megrendezett) programokon kipróbálhatja magát. A június 13-tól kezdődő szedd magad akció egészen július 5-ig tart.

Biedermeier kiállítás megnyitó - Balatonfüred (06.13)


Két és fél évre
a füredi Vaszary Galériába költözik a Szépművészeti Múzeum Cilinder és Lokni című osztrák biedermeier képválogatása. A 19. századi polgárság művészeti stílusát bemutató tárlatot kíséri a Fővárosi Képtár A biedermeier Magyarországon című összeállítása, mely a korszak magyar vonatkozására helyezi a hangsúlyt.
A kiállítás megnyitóra 11 órakor kerül sor.

VASÁRNAP (06.14.)

Nemzetközi Sirály Táncfesztivál - Balatonfüred (06.14-17.)

A vasárnap kezdődő versenyen minden korosztály, így a gyermek, a junior, az ifjúsági és a felnőtt is képviselteti magát. A hétvégi ünnepélyes megnyitót követően hétfőn és kedden délután zajlanak a bemutatók a Kisfaludy színpadon. A szerdai napra már csak gálaműsor és a díjak átadása marad, melyet az öttagú zsűri ítéli oda, azonban mindenki esélyes a közönségdíjra is.


Guido Vedovato: Itália meséi - Keszthely (05.09 - 06.21.)

Június 21-ig látogatható az autodidakta képzőművész kiállítása. Az egyiptomi térkezelést a neoprimitív stílussal kombináló képek gyerekkori emlékeket idéznek, egy csöpp valósággal keverve. Az így kapott színes, kissé szürreális képek az olasz falusi tájat és hagyományokat csomagolják új formába. Mindez Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.

ÍZELÍTŐ - JÖVŐHÉT

Nemzeti Parkok hete - Balaton-felvidék (06.15-22.)

Kitekintésként hadd ajánljuk a Nemzeti Parkok Hetét, mint hétnapos programsorozatot, melynek keretein belül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is bemutatkozik. A minden napra jutó programok között a barlanglátogatás ugyanúgy szerepel, mint az éjszakai szentjánosbogár túra. A különböző eseményekre előre be kell jelentkezni!

Nyereményjáték

Reméljük, adtunk néhány témaötletet a Nagyon Balaton nyereményjáték első felvonásához. A képekkel páros VIP-belépőt nyerhettek a MasterCard Balaton Soundra. Kérdésünk: az északi vagy a déli part a jobb? Az Instagramon vasárnap estig várjuk a #nagyonbalaton és az #eszakvsdel hastagekkel ellátott (képi) válaszokat!