A mindenkit beijesztő vihar elvonult, hétvégére pedig ugyan kánikulát nem jósolnak, de a vitorlásoknak kedvező szél és a 25-26 fokos hőmérséklet számos jó lehetőséget felvet. Csopaki fröccsért akkor is érdemes megállni, ha egyébként sietnénk máshova, ha mindenki a Soundra megy, mi tudunk Szántódpusztán egy alternatívát, Földváron pedig olyan vitorlásverseny lesz, mint még soha.

CSÜTÖRTÖK (07.09.)

MasterCard Balaton Sound 2015 (07.08-12.)

Az idén már ötnaposra bővült déli parti fesztivál az eddiginél is erősebb felhozatallal startolt szerdán. Nem csak az elektronikus zene olyan sztárjai térnek vissza, mint például a Faithless, Tiesto vagy a Grammy-díjas Zedd és Nicky Romero, hanem a hiphop és az r'n'b vonal is erősít Jason Derulóval és Ludacrisszel. A koncerteken kívül egy különleges jacht is helyet kap, de jönnek a jól megszokott koktélos-kiülős helyek a parton.

A MOL Nagyon Balaton teraszon pedig bemutatkoznak a balatoni borvidék borai, és a régió éttermei. A térség megismerése itt nem ér véget, hiszen a Nagyon Balaton a We Love Balatonnal közösen egyedi installációval bővíti az ismereteket, közben még a Kishungarikum Határozókkal is találkozhattok.

Csopaki Fröccsöntő (07.09-12.)

Csopak is beszállt a fesztiválvárosok sorába, a héten rendezik meg a Fröccsöntőt. A négynapos északi parti rendezvény fókuszában természetesen a borvidék borai vannak, amelyek szódával és anélkül is a nyár slágerei. A pavilonok mellett a színpadon könnyűzenei koncertek, színházi előadások és gyerekműsorok is lesznek. Vasárnap kerül sor a XI. Csopaki Ulti Party-ra, ami minden évben egyre több résztvevőt vonz.

Siófoki Nyári Esték - Siófok (07.09.)

A siófoki programsorozat ötvözi a kertmozi, a szabadtéri színházi előadás és a koncert műfajait. Augusztus végéig mindegyik stílus kedvelői találnak megfelelő programot. Csütörtökön a filmeken a sor: este kilenckor a Szent Péter esernyője című, 1958-as magyar-csehszlovák játékfilm látható a Kálmán Imre Színpadon.

Kultkikötő - Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves (07.09-12.)

Július második hétvégéjén a Kultkikötő mindhárom helyszínén lesznek nyári szabadtéri színházi előadások, az alábbi bontásban:
Balatonföldvár:

  • 07.09. (cs) 20.30 Karády Katalin-est (Idegenben keserűbb a sírás) (Magyarországi Szerb Színház)
  • 07.10. (p) 20.30 Vidám kísértet (Játékszín)
  • 07.11. (szo) 11.00 A só (Ládafia Bábszínház)
  • 07.11. (szo) 20.30 Quimby koncert
  • 07. 12. (v) 11.00 Az ördög kilenc kérdése (Ládafia Bábszínház)

A két másik helyszínen a gyerekelőadásoké lesz a főszerep. Bogláron Pulcinella meséi (Ziránó Színház) pénteken és szombaton este hattól láthatók, Fenyvesen pedig pénteken este (A Só, Ládafia Bábszínház) és szombat délelőtt 11-től.
Szintén a Kultkikötő programjai között kerül sor a kihelyezett fonyódi helyszínen az "A csemegepultos naplója" című előadásra. Gerlóczy Márton regényét Ötvös András adja elő.

Tihanyi Bencés Apátság hangversenyei (07.09.)

Az apátság nyári koncertsorozatának következő fellépője Ruppert István lesz. Az orgonaművész csütörtökön, esti fél 8-as kezdéssel ad hangversenyt a patinás falak között.

Gyenesdiási Bornapok (07.09-12.)

Nem csak a keleti medencében, de a nyugati csücsökben is lesz borfesztivál ezen a hétvégén. A négynapos eseményen lesznek koncertek (például: Szabó Balázs Bandája), borfelismerő verseny, kulturális programok és népművészeti vásár is.

PÉNTEK (07.10.)

Paloznaki Jógahétvége (07.10 - 12)

Úgy látszik a jóga lett a nyár slágere az elmúlt két hét után a mostanira is jut egy ilyen program. A hetedszer megrendezett eseményen lesznek órák kezdőknek, középhaladóknak, haladóknak, sőt, idősebbeknek és mozgásukban korlátozottaknak is tartanak ülve végezhető foglalkozásokat. Ezen kívül sor kerül filmvetítésekre, meditációra,  koncertekre, előadásokra, és tűzszertartásra is. 
Itt is gondoltak a legkisebbekre is, őket olyan kreatív programokkal kötik le, mint például a mandalakészítés.

Budapest Bár koncert - Tihanyi Szabadtéri Játékok (07.10)

A Budapest Bár ezen a nyáron sokszor feltűnik a Balaton környékén, kicsit olyan mintha áttették volna a székhelyüket a tó partjára. Az egyik első fellépésükre a Tihanyi Szabadtéri Játékok keretében kerül sor, díszletként pedig a Bencés Apátság szolgál. 


Veszprém Rallye - 07.10

Mára már hagyománnyá vált, hogy az országos bajnokság nyáron megrendezett veszprémi szakaszára tömegek kíváncsiak a Királynék Városa környéken. A dombos tájakon idén is több, mint kétszáz versenyző méri össze vezetői és navigációs tudását, és biztosít látványban sem utolsó viadalt az érdeklődők számára.

Gyulaffy Napok Csobáncért (07.10-12.)

A Lovagregény óta nem csak a fiúk fantáziáját ragadja meg a középkor és a viadalok világa. Erre (is) apellál a Csobánc várában megrendezett programsorozat, amely három napon keresztül mutatja be a kor jellegzetességeit. A különböző bemutatók mellett lesz bajusz- és főzőverseny, bajviadal, solymásztábor, vártámadás is, az idősebbeket pedig a koncertek és a borkóstoló foglalja le.

Alkotótábor (07. 10. - 12.) - Szántódpuszta

A mindig komoly tömegeket megmozgató Balaton Soundtól nem messze, Szántódpuszta is tart egy elektronikus zenei fesztivált kevesebb David Guettával és több minimállal. Ez a fesztivál pont azoknak jó, akik a Zamárdi szabad strandon most sehogy sem találnák fel magukat a kisebb hadseregnyi fesztiválarctól.

SZOMBAT (07.11)

Hello Wood - Csórompuszta (07. 11. - 19.)

A múlt héten már ajánlott Balatoni Hekkel nincs vége a Hello Wood-nak, sőt, most kezdődik csak igazán. Az alkotótábor mindamellett, hogy az építészek és a dizájnerek számára igazi lehetőség bemutatkozni, fesztivál is. A Balaton partjától kicsit távolabb eső Csórompuszta megtelik az idei alkotások mellett több, mint 20 ország résztvevőivel, fröccsel és élettel, hogy az eredményt ne csak ott, de később kiállításokon is viszontlásd.

Kékharisnya Regatta 2015 - Balatonföldvár (07.11.)

Most szombaton is ellepik a Balatont a vitorlák, a múltheti gyenge szeles Kékszalag után a lányokon a sor, hogy megmutassák mit tudnak. A Zsidró Tamás sztárfodrász által kitalált, és idén először megrendezett versengés hiánypótló jelleggel kelt életre, hogy a nőknek nagyobb teret biztosítson egy olyan férfias sportágban, mint a vitorlázás. A Balatonföldvárról rajtoló és ugyanoda befutó verseny szurkolóit és az érdeklődőket számos program várja a parton.

Nyereményjáték

E heti nyereményjátékunkat gasztronómia témában hirdettük meg a Nagyon Balatonnal közösen. Ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, hogy az étterem vs. beachfood kérdésben kinek az oldalán álltok. 

Posztolj kedvenc balatoni fagyidról, lángosodról, halsütődről, borteraszodról képet vagy videót nyilvános Twitter vagy Instagram oldaladra, és használt a #balcsifood és a #nagyonbalaton hastageket. A legkreatívabb, legegyedibb alkotást ezúttal Art Hekk ajándékcsomaggal és egy Laposa borkóstolással díjazzuk, határidő vasárnap éjfél.