Másfél nap nem tűnik olyan soknak. Egy túl jól sikerült péntek az aktívan bulizós időkből vagy épp egy csúnyán megnyirbált hétvége. Ha viszont ezt az időtartamot futással töltött órákra váltjuk át, a 32 már egészen más színezetet kap. Ma kezdődik az Ultrabalaton, a MOL Nagyon Balaton idei első eseménye, amikor nagyon sokan vállalkoznak arra, hogy fussanak vagy biciklizzenek egyszerre ötmaratonnyi távot.

A vállalkozó szellemű csapatok és egyének idén tizedik alkalommal vághatnak neki a 220 kilométeres Balaton-körnek. Az Ultrabalaton futóversenye mára fogalommá vált, jelentése pedig egybeolvadt a felejthetetlen élmény, igazi kihívás, önismereti zarándoklat elemeivel. A nemcsak hazai, hanem közép-európai viszonylatban is leghosszabbnak és legszebbnek ítélt futóverseny szokásos módon a Club Aligánál – a korábbi pártüdülőnél – indul, és ide is tér vissza a több mint ezer induló.

A jubileumi esemény nem elégszik meg az eddigi sikerekkel, az idei versenyre több újítással is készülnek. A 31 váltópont tovább színesedik, extra programokkal bővül, az egész Balaton körül pedig 40 frissítőponton lehet új lendületet nyerni. A csapatok induló létszámát 10-ről 12-re bővítették, így még többen kovácsolódhatnak össze az embert próbáló megmérettetésen. A céges csapatokat a várható idejüktől függetlenül egy blokkban indítják, de családtagok és barátok is bátran összeállhatnak.

A 32 szakaszról idén nem csak térképet kapnak a versenyzők: az Ultrabalaton tesztfutóinak segítségével kisvideók is segítenek az eligazodásban, illetve egyéb hasznos információk, szépségek és érdekességek megismerésében a sportolás előtt, alatt vagy akár közben. A szakaszokat legjobban teljesítők sem maradnak elismerés nélkül, hiszen idéntől minden etap bajnokát külön oklevéllel értékelik.