A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is összefogott az igényes balatoni strandételek felkutatása érdekében.

Tavaly a Balatoni KÖR borászainak és vendéglátósainak vezetésével indult el a beach food-kampány annak érdekében, hogy a Balaton büfékultúrájának reneszánszát felgyorsítsák. Ezzel egy időben előbb az északi, majd a déli parton is előkerültek olyan büfék, akik az eddig alapvetőnek tartott lángos-hekk vonalon kívül képzelték el a part menti gasztronómia új útjait. A két folyamat találkozása volt, hogy a Balatoni KÖR a We Love Balatonnal együttműködve meghirdette az Év Strandétele versenyt.

A Balatoni KÖR idén is szeretné kiosztani a díjat, ezúttal már augusztus elején. A We Love Balaton ismét együttműködő partnerként áll a kezdeményezés mellé, és tavalyhoz hasonlóan megszűri a jelentkezőket, majd összeállít egy listát a győzelemre esélyes versenyzőkből.

A Balatoni KÖR felhívást intéz minden balatoni büféshez-éttermeshez, a balatoni strandbisztró-kultúra megújulásának folytatása érdekében, hogy minél többen vegyenek részt a versenyben.

A 2016-os Év Strandételének kritériumai a következők:

  • egészséges, jó minőségű helyi alapanyagokból készül
  • egyszerű, de kreatív, nyárias
  • gyorsan és büfékben elkészíthető
  • elvitelre alkalmas, gyakorlatilag kézbe adható

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében elő lehet állítani, mert a cél, hogy a receptet sok hely átvegye, ezzel megújítanák az itthoni büfékultúrát.

A zsűri tagjai a Balatoni KÖR tagjai közül kerülnek ki. A versenyben nem vehetnek részt a tagokhoz kötődő vendéglátóhelyek, ezért a legjobb Balatoni KÖR-ös helyhez tartozó strandétel különdíjban részesül, amelyet a We Love Balaton szerkesztősége ítél oda.

A versenyre július 15-ig lehet jelentkezni az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételt illetve azt, melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni az ételt. A győztest augusztus elején hirdetik ki.