Régóta figyeljük már Farkas Attila képeit. Drónfelvételeket készít a Balatonról különböző témákban. Nem ebből él, teljesen hobby-szinten csinálja, a Kékszalag napján mégis a teljes napot ennek szentelte, reggeltől estig különböző helyszínekről figyelte a versenyt drónjával. Kiderül a képeiből, hogy egy vitorlás verseny nagyon látványos lehet közelről, de az is, hogy a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnától egyszer látni kell, ahogy elhaladnak a hajók. Megvan a következő tehetséges balatoni fotósunk.

  • Farkas Attila Keszthelyen él, három éve repül drónokkal. Facebook oldalán rendszeresen megosztja az elkészült képeket és videókat, van, hogy a Badacsonyt örökíti meg, egy borfesztivált Vonyarcvashegyen, vagy a balatonfenyvesi kikötőt.
  • Ezúttal a Kékszalagot örökítette meg. Reggel 8-tól este 7-ig összesen nyolc helyszínről vette fel a versenyzőket. Hétszer a partról indította el a drónt az alábbi városokból: Tihany, Balatonfüred, Badacsony, Szigliget, Balatongyörök, Vonyarcvashegy (Szent Mihály Kápolna), Keszthely.
  • A nyolcadik helyszín egyik barátjának a vitorlása volt. Szigligetről indulva behajóztak a Balaton közepére. Ez volt a legnehezebb helyszín, mert a drón akkumulátora majdnem lemerült. Ha nem sikerül a hajón landolni, "a leszállás a Balaton fenekén lett volna."
  • A legnagyobb élmény az volt számára, hogy ugyanúgy átérezte a Kékszalagot a résztvevőkkel együtt azzal, hogy ő is ott dülöngélt a Balaton közepén, ahol a hullámok és a szél is csapták a hullámokat az arcába.

Címkék