A Hosszúlépés csapata folytatja füredi túráit, a Művészetek Völgye és a Badacsonyi Bor7 viszont a végéhez közeledik, de a záróhétvégén is lesz miből válogatni. Kertmozizni továbbra is a Balatonon a legjobb, úgyhogy a LoveBug Vintage csapata is itt vadászik kincsekre, de ha csak hűsölnénk a vízben, most pénteken ezt éjszaka is megtehetjük.

Péntek (07. 29.)

Hosszúlépés. Járunk? - Balatonfüred és Tihany (07. 22. - 08. 28.)

A MOL Nagyon Balaton idén nyáron sikeresen csábította le a Balaton-partra a Hosszúlépés csapatát, akik egész nyáron szerveznek sétákat és túrákat a tihanyi térségben. Július 29-én pénteken Balatonfüreden arra keresik majd a választ, hogy a 19-20. században vajon hogyan is strandoltak az emberek távol a városok zajától, miként nyaralt egy család akkoriban. Ha tehát unod a búvárkodást, és már épp meg tudsz mozdulni az ebédre elfogyasztott lángos után, húzd fel a túracipőd, és járd be az északi part egyik legjelentősebb üdülővárosát a Hosszúlépés csapatával 18:00-tól.

Kultkikötő - Balatonföldvár, Balatonboglár és Balatonfenyves (07. 18-08. 27.)

A csemegepultos naplója, a Kultkikötő és az Orlai Produkció közös műsora július 29-én este 20:30-tól mutatkozik be Balatonbogláron. A Kultkikötő a MOL Nagyon Balaton program részeként már eddig is számos színdarabot, koncertet és előadást hozott el a fürdőzőknek, ennek pedig legújabb eleme a Gerlóczy Márton regényéből készült, Ötvös András által megelevenített darab, ahol két dolog biztosan lesz: májasok és kolozsvárik. ,,Mert a lókolbászok így akarták."

Strandok Éjszakája 2016 - A Balaton több helyszínén (07. 29.)

Aki július végére már megunta a napfényfürdőzést, annak itt a lehetőség, hogy a csillagos ég alatt, a holdfényben mártózzon kicsit. A Magyar Fürdőszövetség szervezésében idén tíz Balaton környéki strandon lesz minderre lehetőségünk: például Alsóörsön és Siófokon, de Gyenesdiáson, Zalakaroson és Igalon is különféle programokkal várják az érdeklődőket.

Művészetek Völgye 2016 - Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend (07. 22-31.)

A hétvégén véget ér az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye, de a MOL Nagyon Balaton programsorozatának részeként szerencsére az utolsó napokban sem eresztik le a lufit - elég erős zárásra számíthatunk. Például pénteken koncertezik a Hősök, akik veszprémiként mindig is közel álltak a Balatonhoz - szó szerint. Idén jelenik meg új lemezük, amelyről már három dalt meg is lehet hallgatni. Ők pénteken este 23:00-tól lépnek fel a Design Terminal Udvarban.

Tihanyi Szabadtéri Játékok 2016  - Bujtor István Szabadtéri Színpad (07. 08.-08. 27.)

Ha nincs kedvünk este csobbanni, de levezetnénk a délutáni balatonfüredi sétánkat, akkor a Tihanyi-félsziget felé kell vennünk az irányt, ahol a szabadtéri színpadon 20:30-tól láthatjuk A Napsugár fiúk című előadást, Gálvölgyi Jánossal és Benedek Miklóssal a főszerepben. A történet szerint a napsugár fiúk valaha a kabaré sztárjai voltak, de ma már csak két zsémbes és szenilis öregember. Az egykor utolérhetetlen sikereket elért páros tagjai nem beszélnek egymással immáron 11 éve, ám egy új lehetőség miatt kénytelenek félretenni ellentéteiket. A kérdés csak az, hogy ez mennyire fog sikerülni nekik.

Kertmozizz Pénteken! (07.29.)

Szombat (07. 30.)

Yacht Balaton '16 - Open Bottles (07. 30.)

Aki aktívabb kikapcsolódásra vágyik szombaton, annak szerencséje van: a tavalyi nagy sikeren felbuzdulva a Yacht Balaton kalózhajója idén is kihajózik a Balatonra, hogy a fedélzeten csapják a nyár legnagyobb buliját. Az eseményre mindenki hozhatja magával kedvenc üveg pezsgőjét vagy borát, akinek pedig van hajója, az horgonyozzon le a Gödrös-öbölben, hogy a buli még kiterjedtebb legyen. Akiknek nincs hajójuk és a bulihajóval szeretnének érkezni, azok szerdán, csütörtökön és pénteken délután 16:00 és 20:00 között tudnak jegyet venni az Ötkertben, limitált számban. Fellép a Monkeyneck, a Stamusic, Raasa és Belitu.

Aukció és Könyvbemutató a Pajta Galériában (07. 30.)

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a salföldi Pajta Galéria Étterem és Panzióez alkalomból pedig július 30-án, szombaton 17:00-kor bemutatják a Pajta könyv albumát. Ezután 18:00-kor művészeti aukció veszi kezdetét, a licitekből, tiszteletdíjakból és felajánlásokból származó hasznot pedig a falu szépítésére és fejlesztésére ajánlják fel a szervezők.

Balatonlellei Borhét 2016 (07. 29.-08. 07.)

A Balatonlellei Borhét már több mint két évtizede népszerűsíti a Dél-balatoni Borvidék borait, emellett kellemes esti programot kínál a Lellén nyaralóknak, a város lakóinak és az ide látogató vendégeknek. Szombat este 18:30-kor kezdődik a hivatalos megnyitó, ezután a borverseny eredményhirdetése és díjkiosztója következik. Többek között feltűnnek majd Garamváriék híres pezsgőikkel és a nagy vitorlás családként ismert Bujdosóék is.

Kertmozizz szombaton! (07. 30.)

Vasárnap (07. 31.)

Badacsonyi Bor7 2016 - Díszpark (07. 25.-07. 31.)

Idén júliusban a Badacsony híres borait koncertek teszik még emlékezetesebbé. A MOL Nagyon Balaton programsorozat részét képező borhét utolsó napjához érkezik vasárnap, amikor is a Balkán Fanatik lép színpadra 21:00-tól a badacsonytomaji Díszparkban. A zenekar már több mint egy évtizedes töretlen karriert tudhat maga mögött, különleges hangzásvilágukkal pedig néha  még magukat is sikerül meglepniük. Emiatt bátran állíthatjuk, hogy mindenki fog találni a dalaik közt neki valót.

Művészetek Völgye 2016 - Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend (07. 22-31.)

Egy másik esemény is véget ér vasárnap, úgyhogy most érdemes még ellátogatni a MOL Nagyon Balaton program részét képező Művészetek Völgyébe, ahol a pénteki Hősök koncert után vasárnap az angol Skye and Ross lép színpadra, akik a Morcheeba zenekar feloszlása után úgy döntöttek, hogy ketten zenélnek tovább.  Szeptember másodikán már meg is jelenik első lemezük, és ősszel világ körüli turnéra fognak indulni, de előtte még vasárnap 21:00-tól mi is megnézhetjük őket Kapolcson, a Panoráma Színpadon.

LoveBug Vintage Kincskereső Camp (07. 29.-07. 31.)

A budapesti LoveBug Vintage ruházati bolt úgy döntött, hogy rajongóival együtt nekivág a Balatonnak, és szervezett egy vidéki hippis kincskereső túrát. Lesz itt minden: napszemüvegek, brossok, nagyi farmerdzsekije eredeti 1984-es KISS-es felvarróval, de még egyszarvús fürdőruha is - meg amiket még találni fogtok! Indulás pénteken Pestről, este buli, szombaton és vasárnap pedig vadászat!
Jelentkezni a boltban lehet, szállás a révfülöpi, újonnan megnyitott Neked Szabad vadkempingben.