A Tornai Pincészet sétálókóstolót szervez a somlói juhfark borainak.

Az utóbbi időszakban nemzetközi szinten is felfigyeltek a Somlói borvidékre. A rangos Saveur gasztromagazin cikkben méltatta a helyi borokat, Kreinbacherék pezsgői közül kettő is aranyérmes lett a világbajnokságon, a Tornai Pincészet 2013-as Grófi Juhfarkja a londoni International Wine Challenge-n a legmagasabb szintű elismerést nyerte el.

Tornaiék ezért a Somló meghatározó borászataival közösen szeptember 24-én 13:00 órától részvételével nagyszabású sétálókóstolót szerveznek, ahol minden az egyik különleges, helyi fajtáról, a juhfarkról fog szólni.

A 16 résztvevő pincészet mindegyike különböző módokon készít bort belőle: reduktívat, édeset, de évekig hordóban érlelt borokat is. A cél, hogy megmutassák, milyen sokoldalú ez a szőlőfajta, és a belőle készült borok hogyan viselik magukon a borvidék jellemzőit, a borászok keze munkáját.

A Juhfark Ünnepen a kóstoláson kívül mesterkurzusokra is sor kerül, a témák: Vulkanikus Somló (vezetett túra a hegyen, kóstolóval), Vertikális Tornai Juhfark (a fajta legérdekesebb arcai, kóstolóval), A Somló talaja (fajta és terroir egymásra találása).