Ragyogó napsütés, strandidő, borfesztivál és két MOL Nagyon Balatonos zenei fesztivál híres külföldi fellépőkkel. Ilyen lesz augusztus utolsó hétvégéje, amivel elbúcsúztatjuk az idei nyarat. Akit a hangos zene helyett az autók vonzanak inkább, az most talál bogarakat Gyenesdiáson és bortúrázó rally autókba is belefuthat mindenfelé a Balatonon, a kultúrarcok pedig kortárs fotográfiában merülhetnek el Veszprémben és Salföldön.

Péntek (08. 26.)

Füredi Borhetek - Balatonfüred (08. 07.-28.)

Hétvégén véget ér a hetek óta tartó idilli borozgatás a MOL Nagyon Balatonnal Füreden. Viszont aki eddig nem tette, annak érdemes még gyorsan bepakolni a családot az autóba pénteken, hogy az Esti Kornél 20:00-tól kezdődő koncertjére még odaérjetek. Ezúttal a zenekar az úgynevezett "akusztik" felállásban fog zenélni, így teljesen új köntösben csendülnek majd fel az ismert indie dallamok - kemény gitárhangok nélkül, bababarát verzióban. A kánikula elől menekülők pedig továbbra is pancsolhatnak a vízben, ha jól esik, de egy kis zenével és tánccal minden jobb.

B.my.Lake 2016 - Zamárdi (08. 24.-27.)

A MOL Nagyon Balaton igazán méltó nyárzáró bulit tart a tónál a B.my.Lake és a Strand Fesztivál keretében. Az előbbi az elektronikus zene kedvelőinek hoz el olyan előadókat, mint a Dubfire, Gary Beck vagy Solomun. Pénteken viszont a legnagyobb bulit valószínűleg Carl Cox fogja tartani, aki már a Tomorrowlanden és Ibizán is többször megfordult. Őt (szombat hajnalra átcsúszva) 01:30-tól láthatjátok a B-Stage-en.

Strand Fesztivál - Zamárdi (08. 24.-27.)

A MOL Nagyon Balaton összebútoroztatta a B.my.Lake-et és a Strand Fesztivált, amiből egy gyönyörű közös gyermek született: az év legnagyobb nyárbúcsúztatója. Itt valóban mindenki megtalálhatja a helyét: míg a B.my.Lake az elektronikus zenéé, a Strand Fesztivál az alternatív vonulatoké. Utóbbira pénteken Tom Odell miatt érdemes kilátogatni, aki 18:15-től lép színpadra. Az angol úriember romantikus és szenvedélyes dalait a zongora- és énektudása mellett a zene iránti elhivatottsága teszi még különlegesebbé.



Magyar Borok Útja Rallye 2016 (08. 26.-28.)

Közel 100 autó indul útnak Budapestről pénteken reggel 7:00-tól, hogy a Balatonhoz érkezve körbejárja a környék bortermő vidékeit. Céljuk, hogy az itteni remek borokat népszerűsítsék, illetve az idei versenytől elkezdve elindították a Magyar Borok Útja Rallye Társadalmi Felelősségvállalás Programot, melynek keretében a hajléktalanok egészségügyi szűrésére és téli felkészítésére gyűjtenek. Panorámás autótúra, kellemes helyi borok és jótékonyság - így kell rendezvényt szervezni. Hogy milyen borászatokban csíphetitek el őket, itt már összeszedtük nektek.

Kertmozizz pénteken!

  • augusztus 26.: 21:00 Barátságos óriás (Balatonakali)
  • augusztus 26.: 21:00 Micsoda nők (Balatonaliga)
  • augusztus 26.: 20:00 Jégkorszak - A nagy bumm, 22:00 Rossz anyák (Balatonlelle)
  • augusztus 26.: 21:00 A kis kedvencek titkos élete (Csopak)
  • augusztus 26.: 21:00 Öngyilkos osztag (Fövenyes)
  • augusztus 26.: 20:30 A zátony (Révfülöp)
  • augusztus 26.: 21:00 A lovasíjász (Vonyarcvashegy)
  • augusztus 26.: 20:30 A barátságos óriás 22:30 Ben Hur (Zalakaros)
  • augusztus 26.: 20:30 A barátságos óriás (Zamárdi)

Szombat (08. 27.)

VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató - Gyenesdiás (08. 25.-28.)

Szombaton indulnak útnak a VW bogarak a Caravan Campingből, hogy körútjukkal búcsút intsenek ők is a nyárnak. 11:30-kor kezdődik az autók felvonulása Gyenesdiáson, innen Balatongyörökön és Szigligeten keresztül a Szent György-hegyig mennek, majd visszaindulnak a kemping felé. 16:00-tól közös bicajozás, 19:00-tól pedig zenés esti bulit terveznek.

Kultkikötő 2016 - Balatonföldvár (06. 24. - 08. 27.)

Szombaton 20:30-tól
a Madách Színház előadása, a Bepasiztunk című darab kerül a MOL Nagyon Balaton földvári színpadára. A történet szerint három gyönyörű nő keresi élete párját, de nem ám akármilyet. Mindannyian túl vannak már fájdalmas szakításokon, és a boldogságot keresik. Magukat igyekeznek kihúzni abból a bizonyos gödörből, mindezt teszik rock&roll stílusban, élőzenével és három ismert színésznővel: Détár Enikővel, Koós Rékával és Ladinek Judittal.

Tihany Xtreme Terepfutóverseny - Tihany (08. 27.)

Ugyan az előnevezési időszak már lezárult, azonban aki csak most kapott kedvet egy kis panorámás terepfutásra, az a helyszínen is regisztrálhat a Tihany Xtreme Terepfutóversenyre, ami szombaton 10:00-tól startol a Belső-tó partjáról. A felnőttek 5-25 kilométeres szakaszok közt választhatnak, míg a gyermekek egy 400 méteres körpályán mérhetik össze tudásukat. A pontos programról bővebben itt tájékozódhattok.

Kertmozizz szombaton!

  • augusztus 27.: 21:00 Jason Bourne (Balatonakali)
  • augusztus 27.: 20:00 A kis kedvencek titkos élete, 22:00 Vaksötét (Balatonlelle)
  • augusztus 27.: 21:00 A barátságos óriás (Csopak)
  • augusztus 27.: 09:00 Gyerekprogramok a Fövenyes Kertmoziban, 21:00 A barátságos óriás (Fövenyes)
  • augusztus 27.: 20:30 A barátságos óriás (Révfülöp)
  • augusztus 27.: 21:00 Emlékezz! (Vonyarcvashegy)
  • augusztus 27.: 20:30 Elliott, a sárkány, 22:30 Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (Zalakaros)
  • augusztus 27.: 20:30 Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (Zamárdi)

Vasárnap (08. 28.)

A Magyar Fotográfia Napja a Laczkó Dezső Múzeumban - Veszprém (08. 28.)

Augusztus 28-án
ingyenesen látogatható lesz Somogyi Márk fotóművész NYITOTT SZEMMEL című kiállítása a Laczkó Dezső Múzeumban a magyar fotográfia napja alkalmából. A művész e kiállítását négy téma köré szervezte: grafikusi tervezőmunkák, egy kínai teaház mindennapjai, természetfotók - két változatban. Realitás és szürrealitás, objektivitás és szubjektivitás keveredik a Svájcból hazaköltözött művész képein, amiken a világ csodáit akarja bemutatni.

Kópiák Fotókiállítás - 25 éves a Pajta Galéria - Salföld (06. 03. - 09. 15.)

Ha megfogott a Laczkó Dezső Múzeum kiállítása, vasárnap ellátogathatsz a Pajta Galériába is, ahol szintén fotókiállítás nyílt még a nyár elején. Kontrasztban Somogyi Márk munkáival, az itt kiállított képek zömmel hagyományos, analóg technikákkal készültek, és az elmúlt fél évszázad hazai fotográfiai - fotótechnikai, stiláris és formanyelvi - hagyományairól nyújtanak átfogó képet. Összesen több mint 60 művész fényképei láthatóak a Galériában.