Adott egy történelmi város, ahol a patinás utcák még mindig hűen őrzik a különböző korok emlékeit. Mi lesz vele nyáron, amikor a Balaton felől megcsapja az újdonság szele? Egyszerű: csatlakozik a MOL Nagyon Balaton programsorozathoz és megmutatja milyen is ő ”Nyárra hangolva!”.

Azaz egy csokorba gyűjt mindent, ami egy kis vérpezsdítés kulcsa lehet. Zenét, bort, gasztronómiai klasszikusokat és kalandozásokat, gyerekprogramokat és kulturális lehetőségeket.

Már 3. alkalommal töltik meg új élettel a várost és rendezik meg a Keszthelyfestet. A Festetics-kastély és Balaton part közötti tengelyen négy szabadtéri színpadon több mint húsz zenei fellépő közül szemezgethetünk. A Fő téren hallhatjuk például ByeAlexet, Rúzsa Magdit vagy Szabó Balázs Bandáját, az Amazon Ház MOL Nagyon Balaton színpadára a legfrissebb dallamokat hozza a Margaret Island, Fábián Juli és Zoohacker és az Esti Kornél, a Sétálóutca két kisebb színpada pedig akusztikus formációknak, jazz-, blues- és dixieland zenekaroknak ad otthont.

A koraesti órákban az Amazon Ház udvarára költözik a Fanyűvő Játékpark, a színpadon gyermekműsorok és gyermekkoncertek gondoskodnak arról, hogy a kicsik is jót mulassanak.

A zenei kavalkáddal párhuzamosan, a belvárosban zajlik a Bor Összehoz Keszthelyen bor-és gasztrofesztivál is. Itt a legjobb hazai pincészetek borainkból kaphatunk kóstolót és találhatjuk meg kedvenc italainkat többek közt a szekszárdi, a badacsonyi, a tokaji, a villányi, vagy a csopaki termővidékek palackjaiban. Jó bor mellé jó étel is dukál, így nem lesz hiány tipikus zalai ízeket felvonultató lacikonyhákból sem.